Korvpallimeeskonna spordidirektori Janar Talts tänas pressiteate vahendusel Gundars Vetrat senise koostöö eest. „Peatreeneri vahetamise otsus ei tule kunagi lihtsalt, eriti aprillikuus ehk hooaja lõpufaasis. Me oleme välja öelnud, et meie selle hooaja peamine eesmärk on Eesti meistritiitel ja me tahame klubi poolt teha kõik, mis selleks vajalik. Hetkel on selleks veel võimalus olemas, aga tundsime ühiselt, et meeskonda on vaja mingit muudatust, mis selle eesmärgi täitmiseni viiks. Täname klubi poolt Gundars Vetrat professionaalse suhtumise eest peatreenerina ja soovime talle edasises karjääris edu,“ sõnas Talts.

Peatreenerikoha võtab üle Priit Vene, kelle abitreeneriteks on Toomas Kandimaa ja Olari Narits. „Priit on Eesti korvpallimaastikuga hästi kursis, meie jaoks tuttav mees ning ta on ka mitmete meie mängijatega varasemalt koostööd teinud. Omamoodi pakkus saatus võimaluse Priidul ja Kandimaal teha lõpuni ka pooleli jäänud koroonahooaeg ja loodame, et see muudatus süstib usku nii meeskonda, publikusse kui toetajatesse,“ ütles Talts uue peatreeneri kohta.

Gundars Vetra juhendas Tartu meeskonda kokku 43 ametlikus mängus, millest võideti 28 ja kaotati 15. Nii Eesti-Läti liigas kui Põhja-Euroopa korvpalliliigas jõudis meeskond veerandfinaali, Eesti karikavõistlustel mängiti finaalis Kalev/Cramo vastu.

Uus peatreener Priit Vene teeb meeskonnaga esimese treeningu esmaspäeva õhtul. Vene oli Tartu esindusvõistkonna eesotsas ka aastatel 2017-2020. Tänavu juhendas ta esiliigatiimi Tartu Rock/Terminali, kes sai põhiturniiril seitsmenda koha, veerandfinaalis jäädi alla tiitlikaitsjale Eesti Maaülikool/Evoconile.

Kandimaa töötas Tartus pikalt abitreenerina ja 2020. aasta suvest kuni 2021. aasta novembrini peatreenerina. Seejärel võttis tüüri üle Nikolajs Mazurs ja Vetra palgati eesotsa 2023. aasta suvel.