Eneli Jefimova hüppas kolmanda võistluspäeva hommikul vette 200m rinnuliujumises ning eelringides ujus tema kõrval selle ala valitsev maailmameister Hollandit esindav Tes Schouten.

100 meetri vaheaja punktis edestas hollandlanna Jefimovat 0,7 sekundiga, kuid 150m pöördes oli eestlanna omakorda võtnud liidrikoha endale. Viimasel basseinipikkusel pingutasid mõlemad ujujad piisavalt, et kindlustada koht finaalis.

Henry Heina õpilane sai ajaks 2.28,89, mis viis ta viiendana finaali. Schouten võitis vahetuse ajaga 2.27,97, mis oli eelujumiste paremuselt teine aeg. Kiireim oli hommikul eile 50m rinnuliujumise võitnud Sophie Hansson tulemusega 2.27,66. Finaali ujus end ka teine Eesti ujuja Maria Romanjuk, kes näitas päeva seitsmendat aega.

„Kui ma enne võistlust nägin, et ujun 200m Tesi kõrval, siis plaan oli temaga koos püsida nii kaua kui võimalik,“ sõnas Eesti ujumisliidu pressiteate vahendusel 17-aastane ujuja, kelle hooaja tippmark on eelmisel nädalavahetusel Soomes ujutud 2.27,69.

„150m pöördes nähes, et olen Tesi kõrval, siis tekitas see väga hea tunde, kuid ilmselgelt ta hoidis end tagasi. Finaalis pean julgelt alustama, sest minu trump on kiirus ning siis juba saab näha, kui hästi ma tulen distantsi teist poolt,“ lisas ta.

Omapärast vaatepilti sai näha Ralf Tribuntsovi esituses. Meeste 100m vabaujumises proovis Tribuntsov kirja saada head aega 50m distantsil ehk eestlane ujus maksimaalselt ühe basseinipikkuse ja teise lõdvestusena tagasi.

Tribuntsov jõudis väga lähedale Eesti rekordile saades ajaks isiklikku rekordit märkiva 22,40. Daniel Zaitsevile kuuluvast rahvusrekordist jäi teda lahutama vaid 0,08 sekundit.

„Tahtsin lisaks homsele toimuvale 50m vabaujumisele seda distantsi rohkem ujuda ning kuna ujumises selline võimalus on, siis seda ka kasutasin,“ selgitas Tribuntsov miks ta otsustas sprindi kasuks. „Minu puhul on viimane 15-20 meetrit kõige olulisem, et täna ma ehk alustasin veidi liiga kõrge tempoga ning hakkasin ujujate keeli veidi üle spinnima. Homme proovin targemalt peale minna ja saame näha, mis tabloo pärast näitab.“

Meeste 200m liblikujumises ei olnud MM-i viiendal mehel Kregor Zirgil probleeme kaheksa parema sekka mahtumisega. 24-aastane ujuja sai kirja 2.02,50 ning sammus teisena finaali.

„Kuna minu alade repertuaar on keskmaa distantsid, siis taolistel kommertsvõistlustel on väga oluline eelujumised nii-öelda säästurežiimil läbida,“ jutustas Zirk peale eelujumist. „Mis siin salata, lähen õhtul seda kuldset medalit jahtima, hõbe- ja pronksmedal on kotis juba olemas.“

Kolmanda päeva finaalidesse murdsid end eestlastest veel Alex Ahtiainen, Mark Iltšišin, Aleksa Gold ja Alan Smok.