„Kindlasti on väga hea meel, et suutsime eelmise nädala kaotusele täna hästi vastata ja reageerida. Ja hea meel, et 90 minuti mängupildi põhjal väärisime võitu. Ei saa öelda, et Kuressaare alguses üllatas meid, aga nad on alati pühendunud ja võitluslik meeskond, kes olid alguses olid veidi teravamad ja veidi ärksamad. Meil läks mängu sisse saamisega aega, aga suutsime reageerida.“ rääkis Soccerneti otseülekandes Paide äär Henrik Ojamaa.

Kuressaare alustas võõrsil 313 pealtvaatja ees teravalt. Viiendal minutil virutas Artjom Jermatšenko 20 meetrilt palli vastu Paide keskkaitsja Dehninio Muringeni kätt, ekraani juurde kutsutud Grigori Ošomkov määras 11 meetri karistuslöögi – Märten Pajunurm virutas penalti enda poolt vaadates vasaku posti kõrvale, aga Ebrima Jarju tõi selle alt nurgast ära. Kuid 13. minutil jõudsid saarlased Paide kunstmuruväljakul sihile, kui Mattias Männilaan jättis palli Jermatšenkole, kes virutas nahkkera 20 meetrilt sisse.

Ojamaa sai kirja kolm väravasöötu

„Soojendus oli väga hea ja energline, me olime mänguks valmis, aga millegi pärast ei saanud me käima ja nende press natuke üllatas. Meil läks mängu sisse saamisega aega, aga reageerisime meeskonnaga hästi. See on väga tähtis, sest alati pole võimalik riietusruumi minekut oodata,“ lausus Paide meeskonna äär.

Henrik Ojamaa

Kaotusseisu jäämine tõepoolest äratas Paide. 27. minutil mängisid võõrustajad nurgalöögi madalalt lahti, järjest said peale vajutada Henrik Ojamaa, Andre Frolov ja lõpuks toksas Muringen värava eest palli võrku. Ent hollandlane oli tabamuse eel suluseisus ja värav ei lugenud. Möödus veel viis minutit ja Ojamaa söötis palli karistusalasse Robi Saarmale, kes tegi väikese konksu ning saatis seejärel vasakuga palli väikese nurga alt posti kõrvale.

Survet peale kerinud Paide sai juhtvärava kätte 64. minutil, mil Ojamaa saatis palli Kuressaare kaitsjate taha süstinud Abdul Razak Yusifile, kes saatis mänguvahendi Kaur Kivila selja taha. Kohtumise lõpus võtsid külalised aina enam riske, muuhulgas tõrjus Jarju osavalt Jermatšenko löögi. Ent matši viiendal lisaminutil sai kolmanda söödupunkti kirja Ojamaa, kes tegi kiirrünnakul eeltöö Dimitri Jepihhini tabamusele. „Tahtsime teist poolaega alustada paremini kui esimest, mis oli meie poolt ebaõnnestunud. Hea meel, et tekitasime võimalusi ja kontrollsime kaitset hästi,“ märkis 32-aastane Ojamaa.

Paide Linnameeskond on meistriliigas 12 punktiga teine, nende ees on 15-ga Tallina FCI Levaida. Viies mängust kolm silma kogunud Kuressaare leiab eeleelviimaselt tabelirealt.