Põhihooajal vaid ühe mängu kaotanud ja veerandfinaalis 2:0 Paide Viking Window alistanud Karud kontrollisid pikalt ka poolfinaalmatši Tartu Ülikool/Estiko vastu. Läbi teise poolaja juhtinud võõrustajad oli Rakvere spordihallis poolteist minutit enne normaalaja lõppu peal 72:67 ja veel 11 sekundit enne lõppu sai Anton Davõdjuk 73:71 seisult kaks vabaviset. Ukrainlane sopsas neist ühe, mis jättis tartlastele ukse lahti ning Sten Kaarel Kuimeti viimase sekundi kaugvise viiski kohtumise lisaajale.

Seal pääsesid noored tartlased parimal juhul ette nelja punktiga, aga kogenud Karud keerasid 853 pealtvaataja ees asjad enda kasuks ning võitsid matši 86:82. Karude parimatena tõid Janar Aniste 26 ja Anton Davõdjuk 25 punkti, neist viimane võttis maha ka tosin lauda. Tartu parim oli 18 silma ja 11 lauaga Erki Urvik.

Teinegi matš pakkus põnevuslahingu. Reinar Halliku KK/Vinni vald läks võõrsil avaveerandit parimal juhul juhtima 15 punktiga, aga esiliiga tiitlikaitsja Maaülikool kosus kiirelt ja kahe poolaja vaheliseks pausiks olid nad peal 44:42. Teisel poolajal hoidis Maaülikool läbivalt umbes viiepunktilist eduseisu ning nad võitsid 308 pealtvaataja ees kohtumise 92:89.

Maaülikooli parimana tõi kapten Ott Sellis 19 punkti, Tom Kaldre arvele jäi 13 punkti ja 10 korvisöötu. Halliku KK poolel jäi napilt kolmikduublist puudu Patrik Peemotil, kelle kontosse jäi 26 silma, 8 lauda ja 12 korvisöötu.

Kahe võiduni toimuvate seeriate teised matšid toimuvad teisipäeval. Vinni spordihoones algab Halliku KK ja EMÜ kohtumine kell 18.45, TÜ noored ja Karud võtavad Tartu ülikooli spordihoones mõõtu kell 20.