Kukkumine toimus umbes 35 kilomeetrit enne finišit, kui peagrupi esimesed sõitjad paremkurvis tasakaalu kaotasid ja betoonist rajaäärisele libisesid. Kokku oli kukkunud rattureid 10 ringis, kellest kuus toimetati haiglasse. Õnnetusse sattunute seas oli nii kahekordne Tour de France´i võitja Jonas Vingegaard kui ka Baskimaa velotuuri üldliider Primož Roglic.

Neljapäeva hilisõhtul selgus Jonas Vingegaardi, Remeco Evenepoeli ja Jay Vine´i vigastuste tõsidus.

Vingegaardi kodutiim Visma kinnitas sotsiaalmeedias, et taanlane murdis kukkumise käigus rangluu ja mitu roiet. „See oli vastik kokkupõrge, kuid õnneks on ta stabiilses seisus ja teadvusel. Igaks juhuks jääb ta praegu haiglasse arstide valve alla,“ kirjutas Visma.

Evenepoel murdis õnnetuse tagajärjel samuti rangluu ja veel ka abaluu. „Ta sõidab reedel Belgiasse, kus talle tehakse rangluu operatsioon ja täiendavad uuringud,“ teatas ratturi kodutiim Soudal Quick-Step.

Team Emiratesi värve kandev Vine´il diagnoositi haiglas kolme lülisamba murd. „Õnneks muid suuremaid vigastusi pole. Jay jääb edasisteks uuringuteks haiglasse,“ kirjutati sotsiaalmeedias.