Mängu käik:

Mõlemad võistkonnad alustasid rabedalt: Ventspils tegi esimese kuue minutiga seitse pallikaotust ja Tartu tabas 13 viskest vaid kaks. Tartu jäi 8:14 kaotusseisu, aga seejärel mindi kahel korral (15:14 ja 17:16) juhtima. Perioodi viimane minut kuulus siiski kodutiimile ja Tartu oli 18:21 taga. Ventspilsi üks liidreid Linards Jaunzems viskas esimese veerandiga koguni 13 punkti, tabades muuhulgas kõik kolm kaugviset.

Teine veerandaeg kulges seisu mõttes samas rütmis. Tartu kaotusseis läks esimeste minutitega viie punkti peale (27:32), aga perioodi keskel mindi parimal juhul isegi nelja punktiga ette (38:34). Jällegi oli Ventspils lõpus parem ja veerandaeg lõpetati 12:4 spurdiga. Tartu oli seega 42:46 taga. 12 ründelauda võtnud Tartu resultatiivseim oli 12 punktiga Rinalds Malmanis, Ventspilsil 19 punktiga Jaunzems.

Tartu tuli riietusruumist välja uimasemalt ja tulemuseks jäädi kiirelt kümnekonna punktiga kaotusseisu. Seekord enam tagasitulekut ei toimunud ja kolmanda veerandi teisel poolel paisus vahe juba 20 punkti ligi. Neljandale veerandile mindi seisul 60:76. Midagi ei muutunud ka viimase kümne minutiga, Ventspils hoidis kindlalt edu.

Tartu resultatiivseim oli 15 punktiga Kristjan Kitsing, 14 punkti lisas Rinalds Malmanis, 13 punkti Devin Harris ja 12 punkti Märt Rosenthal. Väljakult 61% viskeid tabanud Ventspilsi vedas 35 punktiga Eesti-Läti liiga karjääri rekordi püstitanud Linards Jaunzems, võrdselt 15 punkti tõid Daeshon Francis ja Ishmael El-Amin.

Seeria esimeses kohtumises teenis Ventspils koduväljakul 103:69 võidu, kolmapäevases matšis jäi Tartu peale 82:69.

Ventspilsi ootab poolfinaalis ees duell põhiturniiri võitja Kalev/Cramoga. Ka poolfinaalid on kahe võiduni, esimene matš peetakse teisipäeval, 9. aprillil, Tallinnas Kalevi spordihallis. Põhihooajal oli omavahelistes mängudes selgelt parem Kalev/Cramo, sest võõrsil käidi Ventspilsist üle 110:88 ja märtsi keskel kodus 81:60.

Eesti-Läti liiga teises poolfinaalseerias kohtuvad omavahel tiitlikaitsja Prometei ja Riia VEF.