Indiana ülikooli esindav Avila kannab mängides peas prille ning silma hakkab ka tema kehaehitus, mis pole korvpalluritele omaselt atleetlik. Selle kõige taustal on tegu ülimalt väärtusliku mängumehega. Tänavusel hooajal viskas ta keskmiselt 17,3 punkti ja noppis 6,5 lauapalli.

Kuna ülikoolide sportlased võivad teatud tingimustel sõlmida nüüdsest sponsorlepinguid, siis käivad USA meedias spekulatsioonid, et justnimelt prillide tõttu hakkab Avila sissetulek peagi jõudsalt tõusma.

Avila üheks parimaks omaduseks peetakse söötmisoskust, mistõttu võrreldakse teda Denver Nuggetsis mängiva Nikola Jokiciga. Hea käega on Avila ka kolmepunktivisetel, mida ta tabas sel hooajal 38,9-protsendiliselt.

„Minu treener viskab alati nalja, et olen teistest väljakul sammu võrra aeglasem. Mina vastan talle, et olen kaks sammu aeglasem. Kõik teavad, milline on minu mängustiil, mistõttu ma tõmban tempot veelgi madalamaks,“ rääkis Avila USA meediale. „Kõik teavad, et ma pole kõige atleetlikum mängija, kuid saan kasutada oma tugevaid külgi, et nõrkused välja ei tuleks.“