Baskonia on pärast koondisepausi võitnud Euroliigas seitsmest mängust kolm ja Hispaania liigas viiest mängust kolm. Kõige kehvem periood oli 19.-28. märtsini, mil kahe sarja peale saadi neli kaotust järjest.

„Ilmselt tegi see paus meile palju kahju. Tööprotsess katkes ja mõned mängijad olid audis. Teatud mängijate puhul tekkis lõdvestumine, aga nüüd peame näitama enda parimat mängu. Eesootavad kohtumised otsustavad meie hooaja,“ vahendas Ivanovici sõnu portaal Noticias de Alava.

Peatreener ei täpsustanud, kas lõdvaks lasid ennast pallurid, kes läksid koondistesse või kes jäid kohapeale. Lisaks Kotsarile ja Raiestele mängisid koondiseaknas Vanja Marinkovic (Serbia), Codi Miller-McIntyre (Bulgaaria) ja Nikos Rogkavopoulos (Kreeka).

Baskonia hoiab Euroliiga põhiturniiril enne kahte viimast vooru 16 võidu ja 16 kaotusega üheksandat kohta, mis viiks neid praeguse seisuga vähemalt ühele play-in mängule.

Et positsiooni säilitada või kaheksandaks tõusta, peab Baskonia mõnes mõttes ennast ületama. Homme kohtutakse võõrsil põhiturniiri võitja Madridi Reali ja järgmisel nädalal samuti võõrsil Bologna Virtusega, kes on kaheksandal kohal. Probleem on selles, et viimati suutis Baskonia kodust eemal võita 19. jaanuaril, mil Belgradis alistati sealne Crvena zvezda.

„Sellel on mitmeid põhjuseid,“ kommenteeris Ivanovic Baskonia nukrat välismängude saldot. „Kõik mängivad kodus paremini kui võõrsil. Kui suudame mängida meeskondlikult ja leida üles iseloomu, mis meil oli enne koondisepausi, suudame mängida kõikidega. Vastasel juhul läheb raskeks.“

Hispaania liigas on Baskonia 15 võidu ja 12 kaotusega üheksandal kohal, põhiturniiri lõpuni on seitse vooru.