Hendrik Koksi kaks järjestikust väravat tõid Viljandi veel kolm minutit enne lõppu vaid ühe värava kaugusele (21:22). Siis skooris külaliste eest Serhii Orlovskyi ja sama mees tegi 20 sekundit enne sireeni ka lõppseisuks 25:22.

Koduvõistkonna Viljandi resultatiivseim oligi Koks kuue väravaga. Mistra suurimad väravakütid olid Martin Johannson, Kaspar Lees ja Martin Nerut kõik nelja tabamusega.

„Meeskonna edu võtmeks pean terve mängu kestel nii-öelda oma taseme välja mängimist. Kõvasti kaitses rabada ja kui on olukord, siis kiireid joosta enne, kui vastane positsioonid sisse suudab võtta. Armis [Priskus – toim] oli väravas omal kohal ja koostöö kaitsega sujus,“ lausus Johannson kohtumise järel.

„Õnneks ei olnud meile natuke iseloomulikku mingil hetkel nn ärakukkumist. Endale tundub, et tegime kohati neile ise kingitusi, mis hoidis neid mängus. Parandamisruumi veel on, aga võit loeb ning peame kõvasti pingutama, et kodus seeria ära lõpetada. Uus mäng aga algab 0:0, seega töö pole kaugeltki tehtud,“ lisas Johannson.

Viljandi ja Mistra kohtuvad uuesti 10. aprillil ning siis juba Arukülas. Finaali pääsemiseks tuleb võita kaks kohtumist.

Teise poolfinaali avamängus alistas Põlva Serviti HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi 32:20.