Tänavuseks aastaks M-Spordist tagasi Hyundaisse kolinud Tänakut peeti hooaja eel üheks suuremaks tiitlinõudlejaks, kuid eestlane pole kolme esimese ralliga veel kordagi poodiumile pääsenud.

36-aastane Tänak oli hooaja avetapil Monte Carlos neljas ning sai järgmisel etapil Rootsis avarii tõttu vaid kuus punkti. Eelmisel nädalavahetusel Safari rallil sõitis eestlane reedel vastu suurt kivi ning katkestas taas, kuid suutis pühapäeval head kiirust näidates teenida 12 punkti.

Hetkel jääb eestlane MM-sarja liidrist, oma tiimikaaslasest Thierry Neuville`ist maha 34 punktiga.

„ilmselgelt on mul hetkel suuremaid muresid kui punktid,“ sõnas Tänak autosport.com`ile antud intervjuus. „Tundub, et peame tõesti oma järjepidevuse tagasi saama.“

„Ükskõik, mis reedel [Keenias] juhtus, seal polnud mul tegelikult muud võimalust [kui kivile otsa sõita], kuid Rootsis ja Monte Carlos olid need selgelt minu vead, mida ma tavaliselt ei peaks tegema ega ole teinud,“ arutles Tänak.

Eestlane lisas, et järgmiste rallide peaeesmärgiks on tagasi saada tavapärane hea rütm.

„Keenias oli eesmärk lihtsalt puhtalt ilma probleemideta sõita ning me saimegi hakkama ilma rehvipurunemiste ja asjadeta, kuid kahjuks läks see kivi meile kalliks maksma. Tahame nüüd ree peale tagasi saada - meistrivõistlus on endiselt väga noor, ent me peame oma tavapärasesse rütmi tagasi saama. See oli meie jaoks tegelikult üllatavalt hea punktisaak, kui arvestada, et me [Keenias] katkestasime,“ ütles Tänak.

Järgmisena kihutavad ralliässad Horvaatias, kus peetakse hooaja neljas ralli 18.-21. aprillini.