„Juba mitmed suusatootjad on meie leiutise vastu huvi tundnud. Siiski ei saa ma sellest täpsemalt rääkida. Võin öelda, et seda on soovitud meie käest juba osta. Edasine sõltub kõik hinnast,“ teatas Lahtis asuva firma CustomSki tegevjuht Esa Vironen Ilta-Sanomatele. „Meie poole on pöördunud mitmed firmad nii Soomest kui ka välismaalt.“

Lahti piirkonnas on uuendust katsetatud läbi talve ning ekspertide arvates muudab see suusamaailma suurel määral. „Praegu töötab meie uuendus hästi nii võistlusspordis kui ka rahvaspordi tasemel,“ sõnas Vironen.

Kärkölas baseeruval firmal ei ole seni oma suusamudelit ning nad on tootnud ainult suuskade põhju. Asjaosaliste sõnul töötab uudne toode eriti hästi vihmastes oludes. Samas on häid tulemusi näidatud ka suurte ning ka väikeste külmakraadide juures. „Praegused testid annavad järgmiseks talveks juba väga häid tulemusi,“ sõnas Vironen.

Uudset suusapõhja on Soome sportlased seni katsetanud Faluni MK-etapil ning Äänekoskis toimunud Soome meistrivõistlustel. „Ma ei saa avaldada toodangut kasutanud suusatajate nimesid, kuid tulemused olid head mõlemal võistlusel,“ sõnas Vironen ning lisas, et järgmine test leiab aset Rovaniemis 6.-7. aprillini toimuval võistlusel.

Faluni 10 km klassikasõidus võtsid soomlannad kaksikvõidu. Esikoha teenis Kerttu Niskanen ning teiseks tuli Johanna Matintalo. Meeste klassikasprindis kerkis Lauri Vuorinen aga poodiumi teisele astmele.

„Ma ei kommenteeri, kas kasutasin seda toodangut Faluni MK-etapil või mitte,“ sõnas Matintalo Soome meediale.

Vironeni sõnul on temaga praeguseks juba kontakteerunud Rootsi murdmaakoondise hooldetiim. Lisaks ka Fischeri ja Rossignoli suusafirmad.