Kaks võrkpalli entusiasti Virumaalt, Kert Rang ja Priit Maasik on võtnud südameasjaks, et Virumaal võrkpall elaks. Kui mehed 2020. aastal maakonna meistrivõistluste korralduse esimest korda enda peale võtsid, ei osanud nad eales ennustada, et viie aasta pärast korraldavad nad kõrgetasemelist harrastusvõrkpalliturniiri, mis vältab kolm kuud, hõlmab suuremas osas kõiki professionaalse võrkpallimängu elemente koos korraliku turundusplaani ja kõrvalüritustega.

„Põhimõtteliselt on meil korraldusliku poole pealt puudu ainult viimasel ajal palju kära tekitanud videokordus,“ naljatleb Rang. „Meie missioon on olnud algusest peale pakkuda Virumaa harrastusvõrkpalluritele ja võrkpalli kogukonnale kõrgetasemelise turniiri atmosfääri, emotsioone ja elamust. Nali naljaks, aga me reaalselt pakume võimalust harrastusmängijatel mängida taraflexi peal, otseülekandes Delfi Spordis, piirikohtunike ja teiste elementidega – pakkuda talle once in a lifetime võrkpalli kogemust.“

2023. aasta võitjad - Tõrremäe Võrkpalliklubi

Põhiturniir algas kuu aega tagasi

Turniiril osaleb kokku kaheksa meeskonda. Lääne-Virumaad esindavad Tõrremäe Võrkpalliklubi, kes on ühtlasi ka 2023. Virumaa Võrkpalli meister, RLV Massive, Tamsalu Võrkpallklubi, Rakvere Spordikool ning Kadrina. Ida-Virumaalt on kokku kolm meeskonda – Idablokk (Jõhvi), Põhjarannik / Narva SK Energia ning Olgina Võrkpallklubi.

Põhiturniiril mängitakse üks ring omavahel läbi, pärast liiguvad tabeli esimesed neli meeskonda suurejoonelisele Final Four turniirile.

Praegu hoiab tabeli esikohta Idablokk, kes on võitnud kõik kolm mängu. Meeskonna esindaja Kristjan Palmi sõnul on tiimi eesmärgid selged ja konkreetsed: „Mõtleme muidugi Final Four’ist. Kuigi tundub, et võistluse tase on iga aastaga tõusnud, siis ega meiegi nalja tegema ei tulnud. Aga kui tahame 24.-25. mail Rakvere spordikeskuses mängida, siis peame eelmiste hooaegade „suurtelt“ midagi ära hammustama. Midagi lihtsat pole, aga võitlema läheme igal juhul. Kui peaksime õnnestuma, toome Final Four’ile kindlasti ka oma fänne kaasa, keda meil on kodus meeldivalt palju olnud.“

Kuna Virumaa Võrkpalli Meistrivõistlustel on juhendi järgi lubatud mängida nii esiliiga, meistriliiga kui isegi ka välisliiga mängijatel, siis liigade kattuvuse tõttu on hetkel mängud lühikesel pausil.

„Eesti esiliiga on meile hetkel suurim heas mõttes „konkurent“. Väga paljud mängijad, kes on üles antud Virumaa meistrivõistlustele, on esiliiga finalistide ridades. Seega, ootame aprilli alguses toimuva finaalseeria ära ning lähme siis Virumaa põhiturniiriga edasi,“ sõnas Maasik.

Virumaa meistrivõistluste hetke tabeliseis.

Virumaa võrkpalli meistrivõistluste meediapartner on Delfi Sport, kes lisaks Final Four turniiri ülekandele hoiab oma lugejaid kursis ka põhiturniiri käiguga. Final Four turniiri ülekanded on nähtavad vaid Delfi Kogupaketi tellijatele.


Delfi Kogupakett võimaldab piiramatu ligipääsu 25 portaali tasulisele sisule alates Eesti Päevalehest, Ärilehest ja Eesti Ekspressist kuni Tervis Plussi ning Pere ja Koduni.

Lisaks on tellijal võimalus vaadata tuhandeid retsepte Retseptiveebist, näha eksklusiivseid spordiülekandeid ja osta soodushinnaga pileteid Delfi Meedia korraldatavatele sündmustele.

Delfi Kogupakett on mõeldud eraisikule, kel on võimalus ühe kuutasu eest jagada oma lugemisõigust kuni 2 sõbraga.

Lugemisõiguse aktiveerimiseks on vajalik e-posti aadress.