Prantslase sõnul mängis ta 2014. aasta MM-i veerandfinaalis Saksamaa vastu olukorras, kus ta oli saanud löögi vastu pead ja seega tundis ta oma silmades väsimust.

„Kaheksandikfinaalis Nigeeria vastu sain ma löögi vastu pead ja ülejäänud kohtumise jooksul tegutsesin ma justkui autopiloodi peal. Loomulikult olin valmis järgmist kohtumist mängima, kuna ma ei tahtnud MM-i veerandfinaali väsimuse tõttu vahele jätta,“ tunnistas Varane.

2019/20 hooaja Meistrite liiga kaheksandikfinaalis Manchester City vastu Varane’i esitus ebaõnnestus ning keskkaitsja sõnul oli põhjuseks peapõrutus. „Tundsin end selles kohtumises pealtvaatajana,“ tunnistas ta.

„Sel hooajal jätsin ühe kohtumise pooleli, kuna mitme peapalli mängimise järel tundsin end kehvasti. Järgmistel päevadel tundsin ebanormaalset väsimust ja ka silmade väsimust,“ sõnas Varane. „Rääkisin sellest treeneritele ja ütlesin, et ma ei ole valmis mängima. Ka nemad soovitasid mul mängimisest loobuda. Käisin ka arsti juures kontrollis. Tulemused edastati treeneritele ning seejärel jätsingi järgmise kohtumise vahele.“

„Kui ma ei oleks neid teste teinud, siis oleksin ilmselt paar päeva hiljem uuesti mänginud. Ausalt öeldes tundsin ma end pahasti, et ma ei saanud meeskonda aidata,“ lisas Varane.

Keskkaitsja sõnul on ta enda seitsmeaastasel pojal soovitanud jalgpallitrennis palli peaga mitte lüüa. „See ei pruugi põhjustada kohest traumat, kuid pikas perspektiivis on sellel kahjulik mõju,“ leidis ta. „Olen kindel, et mina ei ela 100-aastaseks. Tean, et olen enda keha kahjustanud. Palli peaga mängimise ohtusid tuleb teadvustada. Tippjalgpalluritena oleme valuga harjunud. Peapõrutuse sümptomid on siiski üsna nähtamatud.“

Varane kuulus aastatel 2011. - 2021. Madridi Reali ridadesse. Sel perioodil krooniti ta neljal korral Meistrite liiga võitjaks ja kolmel korral Hispaania meistriks. Alates 2021. aastast pallib ta Manchester Unitedis.

Prantsusmaa koondise ridades krooniti Varane 2018. aastal maailmameistriks. 2022. aastal loobus ta aga rahvuskoondise esindamisest. Selleks ajaks oli tal kirjas 93 kohtumist ning viis väravat.