Sellise otsuse tegi teisipäeval Venemaa sõudeföderatsioon. Alaliit andis teada, et nende sportlased ja treenerid olid loobumisotsuse langetamisel ühisel meelel.

Kvalifikatsioonivõistlusest keeldumise põhjuseks on rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) ja rahvusvahelise sõudeliidu esitatud tingimused venelastele.

„Kinnitame oma soovi osaleda rahvusvahelistel võistlustel üldistel ja õiguslikel alustel, kuid kui meile pakutakse diskrimineerivatel tingimustel ja teadmata tagajärgedega osalemist ja sellega kaasnevad ka rahalised kohustused, siis ei saa positiivset lahendust olla,“ ütles Venemaa sõudmisliidu juht Aleksei Svirin.

Ta lisas, et praegune olukord on vastuolus kõigi spordiseaduste ja -määrustega ning nende sportlased reageerivad diskrimineerivatele tingimustele valuliselt.

Kuna Venemaa sõudjad viimastel kvalifikatsioonivõistlustel kaasa ei löö, jäävad nad mõistagi eemale ka juuli lõpus algavast Pariisi olümpiast.

Kolm aastat tagasi toimunud Tokyo olümpial võitsid Venemaa sõudjad kaks hõbemedalit.

ROK lubab venelastel ja valgevenelastel Pariisi olümpia individuaalvõistlustel osaleda neutraalsete sportlastena, kusjuures ükski koondislane ei tohi seotud olla oma riigi relvajõudude ja riiklike julgeolekuasutustega ega tohi toetada Venemaa agressioonisõda Ukrainas.

ROK on juba ka otsustanud, et neutraalsed Venemaa ja Valgevene sportlased ei pääse tänavuste Pariisi olümpiamängude avatseremooniale.

Jaga
Kommentaarid