Otsustava äramineku tegid tartlased lõpuveerandi alguses, mil 9:0 vahespurdi järel kasvas eduseis juba 19-punktiliseks. Tartu parimad olid Märt Rosenthal 24 ja Davis Rozitis 18 punktiga.

Tartu meeskond pääses 765-pealise kodupubliku ees avaminutitel 4:2 juhtima, ent sellele järgnenud mõõna järel spurtis Ventspils ette 9:4. Robin Kivi ja Rosenthali korvidest jõuti järele ning edasi kulges mäng punkt-punktis. Avaveerandi lõpuks juhtis Ventspils 19:18. Külaliste poolel tegi esimesel kümnel minutil kõvasti pahandust Ishmael El-Amin, kes oli visanud juba 10 punkti.

Teise veerandi keskpaigast alates tegid tartlased pooleteise minutiga 8:0 vahespurdi ja pääsesid ette 37:31. Lätlased suutsid enne poolajavilet vahet veidi vähendada ning pikale vaheajale minnes juhtis Tartu 41:37.

Kolmandal perioodil kasvatas head kaitsetööd näidanud kodumeeskond eduseisu juba kahekohaliseks (57:47) ning hoidis seda vahet veerandi lõpuni - 65:55. Rosenthal oli jõudnud 20 punktini.

Lõpuveerandit alustasid tartlased võimsa 9:0 spurdiga ja juhtisid kolmandal minutil juba 74:55.

Tartu meeskond seda suurt edu enam käest ei andnud, võitis 82:69 ja viis seeria tagasi Ventspilsi, kus peetakse otsustav mäng juba reedel.

Tartu parimad olid täna Rosenthal 24 ja Davis Rozitis 18 punktiga. Devin Harris panustas võitu 11 silma. Lätlaste parimana jõudis avapoolajal 15 punkti visanud El-Amin lõpuks 17 silmani.

Selle paari võitja läheb poolfinaalis vastamisi BC Kalev/Cramoga, kes alistas Pärnu Sadama mängudega 2:0.

Täna tagas pääsu poolfinaali ka tiitlikaitsja Prometei, kes alistas teistkordselt Ogre tulemusega 90:82. Finaalikoha eest hakkab Ukraina klubi heitlema Riia VEF-iga.

Mängu eel:

Avamängu võõrsil kaotasid tartlased lausa 69:103.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa abitreeneri Olari Naritsa sõnul peavad mängijad sportliku viha üles leidma, et see seeria kolmanda mänguni viia.

„Meil on selg vastu seina ja taganemisruumi enam pole. Oleme olnud mitu mängu hädas samade asjadega ja viimases mängus Ventspilsis lasime mängul kulgeda nende tempos. Peame nüüd ühe kohtumise otsast lõpuni hästi ära mängima, meeskonnana võitlema ja selles seerias veel endale võimaluse tekitama. Loodame, et kodupublik aitab meestes selle sportliku viha välja tuua ja viime seeria kolmanda mänguni,“ sõnas Narits.

Tartu meeskonna põhijõud on kõik rivis, välja arvatud põlveoperatsioonist taastuv Aaron Menzies.