30-aastane soomlane plaanib sel hooajal Hyundai Rally2 autoga sõita kokku viiel MM-rallil. Tõenäoliselt kihutab ta lisaks Portugalile kindlasti ka Sardiinias, Poolas ja Soomes.

Suninen ütles Ilta-Sanomatele, et tema võistlusprogrammi võib kuuluda veel ka Tšiili või Kesk-Euroopa või Jaapani ralli. Lisaks kaalub ta juulis peetaval Läti etapil osalemist.

Suninen sõitis eelmisel hooajal Hyundai Rally1 autoga neljal MM-rallit ning sai parimal juhul kodusel Soome etapil neljanda koha. Aasta lõpus toimunud muudatused jätsid ta aga Hyundai meeskonnas sõitjakohata.

Soomlase kogenud mänedžer Timo Jouhki on andnud Soome meediale mõista, et Suninen jätkab MM-sarjas palgalise sõitjana.

„Noh, see on lepingu küsimus. Jätkan elukutselise rallisõitjana,“ ütles Suninen oma töösuhte kohta.

Sunineni uueks meeskonnaks on Prantsusmaa tiim CHL Sport Auto ning tema meeskonnakaaslaseks saab 27-aastane Emil Lindholm, kes võitis 2022. aastal WRC2 klassi meistritiitli.

Sunineni ja Lindholmi võistlusprogrammid on erinevad, mistõttu nad ei sõida alati samadel rallidel.

„Me ei osale täpselt samadel võistlustel. See tähendab ka seda, et kui meeskonnaliikmed hakkavad üksteise punkte sööma, pole kummalgi võimalust WRC2 meistritiitliks,“ sõnas Suninen. „Seetõttu tasub programmi teistmoodi jagada, et Hyundail oleks võimalus rohkematelt võistlustelt punkte saada.“

Suninen lisas, et tema koostöö Lindholmiga on hea. „Helistame pärast testisõite ja jagame oma arvamusi. Me ei sõida täpselt samade seadistustega, kuid arendame autot samas suunas. Jah, see on mõnus töökeskkond,“ märkis soomlane.

Sunineni arvates on WRC2 klassi konkurents väga tihe ja sealsed tippsõitjad nagu Oliver Solberg, Gus Greensmith ja Sami Pajari võiksid olla poodiumil ka WRC põhiklassis.

Suninen on oma karjääri jooksul saavutanud WRC-sarjas kolm poodiumikohta. Tema parimaks tulemuseks on Sardiinia MM-ralli teine ​​koht Fordiga 2019. aastal.