Neuville jõudis Keenias laupäeval vaevu finišisse, sest tema Hyundai i20-l ütles üles kütusepump ja ta sai ligi 10-minutilise kaotusega viienda koha. Kuid ralli otsustaval päeval andis belglane kõvasti kuuma, sest ta oli pühapäeva lõikes teine ja punktikatsel parim.

„Arvestades kõigi raskusi, siis me pühapäeval ületasime ennast. Tegime võimatu võimalikuks ja saime suured punktid,“ rääkis Belgia portaalile RTBF Neuville, kes teenis Keeniast kokku 19 silma, mida oli kolm enam kui tema suurimal konkurendil Elfyn Evansil. „Peame olema päris rahul, sest suurendasime MM-sarja kokkuvõttes vahet.“

„Meil ​​polnud muud võimalust kui pühapäeval rünnata. See oli raske otsus, sest teel olid suured kivid, saime ühele pihta ja lõhkusime vedrustuse. Jõudsime siiski teenindusse ja saime auto putitada korda. Pärast seda saime suruda ka punktikatsel, kust saime viis punkti. Pean olema rahul,“ jätkas ta.

Kolme etapi järel on Neuville’il 67 ja Toyota esisõitjal Evansil 61 punkti, Tänak on 33 silmaga neljas. „Enam paremat hooaja algust oleks keeruline soovida. Monte Carlos võtsime maksimumpunktid ja arvestades stardikohta, siis esinesime ka Rootsis oodatust paremini. Ka Keenias puhastasin teed ja oli rehvipurunemisi. Laupäeval oli tehniline probleem ja kuigi see polnud tõenäoline, siis jõudsime hooldusalasse. Ma ei usu, et oleksin saanud paremini sõita,“ muljetas karjääri esimest MM-tiitlit võita lootev Neuville.

MM-sarja järgmine etapp algab 18. aprillil Horvaatias. Mullu sai seal esikoha Evans, ralli keskpaigas etappi juhtinud Neuville sõitis 11. kiiruskatsel teelt välja ja katkestas.

„Keenias oli meie eesmärk jääda MM-sarja liidriks, mis annab Horvaatia etapile hea stardikoha. Tean, et Evansit on asfaldil keeruline võita, aga kõige tähtsam on suurte punktide teenimine,“ lisas Neuville.