Berliini sats sõlmis 2021. aastal Euroliigaga lepingu, mille loogilise jätkuna pidanuks sakslased saama edaspidi püsiva A-litsentsi. Ent Alba viimaste aegade tulemused on pannud Euroliiga osanikeringi kuuluvaid meeskondi kahtlema, kas nad on seda väärt. Sellal kui sarja uksele koputavad teiste seas Dubai ja Pariisi meeskonnad, siis sakslased pole viimastel hooaegadel erilist ambitsiooni näidanud.

Ka tänavusele hooajal tuli Alba vastu üsna noore meeskonnaga, millega nad on liigas selge punane latern. Sealjuures on meeskond rõhutanud jätkusuutlikust ehk rahaliselt plussi jäämist, mida tippklubid näevad aga ambitsiooni puudumisena ja tupikseisuna – alates 2020. aastast liigas järjepidevalt kaasa lööv Alba pole neljal lõpuni mängitud hooajal kohamängudele jõudnud ning praeguse majandusmudeliga ei näi see kuigi tõenäoliselt ka järgmistel hooaegadel.

Monaco, Alba, Bologna Virtus, Belgradi Partizan, Belgradi Crvena zvezda ja Valencia osalevad tänavu Euroopa kõige tugevamas sarjas wild-cardiga. Monaco on juba kindlustanud koha Euroliiga kohamängudel, millega nad kindlustasid endale koha liigas ka järgmiseks aastaks. Kuid kuna EuroCupi võitja tõuseb soovi korral Euroliigasse, siis peab üks wild-card langema omakorda tase madalamale. Kui varem näis Alba üks kindlamaid jätkajaid, siis Eurohoopsi andmetel on nad muutunud üheks tõenäolisemaks kukkujaks.

Kõik oleneb ka EuroCupi võitjast. Üks finalist on üsna suurte ambitsioonidega Paris Basketball, kes kõigi märkide järgi soovib Euroliigasse tõusta. Teise finalisti selgitavad välja Besiktas ja Bourg, kellele EuroCupi võidu puhul näib samm Euroliigasse üsna suur amps.