NBA play-in turniiril võõrustab konverentsi üheksas meeskond kümnendat, matši võitja läheb kokku seitsmenda ja kaheksanda satsi omavahelise matši kaotajaga. Seitse kohtumist enne põhihooaja lõppu hoidis Chicago idakonverentsis üheksandat kohta, neist kahe võidu kaugusel selja taga oli Atlanta Hawks ning esmaspäeval läksid kaks lähikonkurenti vastamisi.

Kui teise veerandi keskel oli seis veel tasa, siis sealt edasi läks Hawks oma teed. Bulls kaotas poolaja 54:61, kolmandal veerandil kärises vahe veelgi suuremaks ja mänguks enam ei läinudki. Chicago sats kaotas kohtumise 101:113, millega nad lasid tabelis Atlanta endast vaid ühe võidu kaugusele ehk play-in turniiril koduväljakueelise säilitamiseks ei tohi nad põhihooajal enam kuigi palju libastuda.

Hawksi parimana viskas serblane Bogdan Bogdanović 20 punkti, Bullsi edukaim oli DeMar DeRozan 31-ga. Chicago meeskonna pingil oli ka Henri Drell – kui suures kaotusseisus lasi peatreener Billy Donovan türklase Onuralp Bitimi ja kahepoolse lepinguga tiimis oleva Adama Sanogo viimaseks kaheks minutiks platsile, siis eestlane sel korral tosina minuteid teeninud mehe sekka ei kuulunud.

Kuna G-liiga hooaeg sai läbi, siis ideeliselt võiks Drell olla NBA põhihooaja lõpus Chicago Bullsi 15-liikmelise mängupäeva koosseisu piirimail. Esmaspäeval jäi sarnaselt eestlasega minutiteta teinegi kahepoolse lepinguga mängumees Andrew Funk, kes on tänavu väljakule saanud kahes NBA mängus.

Mõnes mõttes on Bullsi read ka hõredad. Põhimeestest on vigastuste tõttu läbi Lonzo Balli, Patrick Williamsi ja Zach LaVine’i hooajad, märtsi keskel langes jalatraumaga rivist Julian Philips ja esmaspäevasest matšist jäi isiklikel põhjustel eemale hiljuti tiimiga 10-päevase lepingu sõlminud Javonte Green.