Taltech LANapalooza

E-spordi kuu saab alguse juba sel nädalal, kui Tallinna Tehnikaülikooli tudengiorganisatsioonid korraldavad ülikooli aulas ürituse LANapalooza. Läbi öö kestval sündmusel on võimalik vabas vormis mängida populaarseid mänge nagu Minecraft, Starcrafti ja Simsi, kuid sõbraliku kasuaalse mängimise kõrval leiab aset ka kolm võistlusturniiri. Proovile saab ennast panna legendaarse Nintendo Wii’ga peetaval tennise paarismängu võistlusel, mille kaks parimad saavad auhinnad Sparta Spordiklubilt.

Tulihingelised võidusõidufännid saavad end proovile panna võidusõidusimulaatoris “Gran Turismo”, mille kiireimaid sõitjad premeerib Red Bull. Kirsiks todil on aga legendaarse Counter-Strike’i turniir, kus võtavad mõõtu 16 meeskonda, kes hakkavad võistlema 300€ väärtusega peaauhinna nimel.

Ürituse korraldaja Otto-Paul Koovit loodab tehnikaülikooli tudengite kõrval näha Counter-Strike’i turniiril auhindade nimel võistlemas ka professionaalsemaid mängijad väljastpoolt kõrgkooli, üks selline meeskond on end ka võistlusele juba kirja pannud. Üritusest tehakse ka otseülekanne Twitchis. Võistluse korraldusmeeskonna eesmärk on pakkuda midagi kõikidele mängusõpradele ning ühendada omavahel tulihingelisi mängureid nendega, kel virtuaalmaailmas veel nii tugevat tausta pole.

Võistluse lisainfo leiab piletikeskkonnast Fienta.

TEC 2.0 - TalTech E-sport Cup

Teine e-spordi üritus tuleb samuti Tallinna Tehnikaülikooli poolt, kui kõrgkool Tartu Kolledž korraldab üritust TalTech E-sport Cup, kus peetakse võistlused maailma suurimates e-spordi mängudes League of Legends ja Counter-Strike 2. Tartu kolledži ruumides 4. ja 5. mail toimuvatele finaalturniiride eelvõistlused algavad juba 13.aprillil, kui üle võrgu peetakse League of Legendsi kvalifikatsiooniturniir, millele järgneb 21.aprillil Counter-Strike’i kvalifikatsioon. Mõlemast saavad edasi kaheksa paremat meeskonda.

Turniir lubab osalejatele vähemalt 750€ suurust auhinnafondi, mis võib kasvada ürituse otseülekannete käigus kogutud annetuste kaudu. Kõik annetused lähevad otse auhinnafondi.

Ürituse lisainfo leiab Facebookist.

PIXO Fest

20.aprillil vallutavad mängurid Põhjala tehase, kus toimub festival PIXO Fest. Üritusel saab tutvuda mitmete Eesti striimeritega, tutvuda mängumaailmaga erinevate väljapanekute kaudu, kuulata ettekandeid küberturvalisusest ning panna end proovile videomängude teemalises mälumängus.

Muu meelelahutuse ja hariva sisu kõrval saavad külastajad kaasa elada League of Legendsi, Counter-Strike’i kui ka populaarse battle-royale mängu PUBG võistlusturniirile. Kui League of Legendsi ja Counter-Strike’i mõõduvõtul lähevad vastamisi vaid kvalifikatsioonivõistluste kaks paremat tiimi, siis PUBG võistlusel osalemiseks peab huviline soetama LAN-turniiri pileti, millega pääseb koos paarilisega 100 inimese osalusega LAN-turniirile. Selle paremad selgitatakse juba ürituse eel algaval võistlusel, mis kulmineerub 20.aprill lõpus. Kolme turniiri peale on välja pandud enam kui 2000 euro suurune auhinna fond, millest 1000 eurot kuulub Counter-Strike-le, 800 PUBG-le ja 500 League of Legendsile.

Ürituse korraldaja Kadi Kuusmanni sõnul pakub suurejooneline PUBG LAN mängijatele võimaluse üksteisega päris elus kohtuda ja võistlejatel tekib ainulaadne võimalus reedene öö veeta vanades Põhjala tehase angaarides. Võistlejatele on toetajate poolt söögid ja joogid, mistõttu nende ülesandeks on ainult endast parima andmine mänguväljal. Kuigi 2019. aastal toimunud esimese PUBG LAN-iga võrreldes on mängijatebaas tänaseks veidi väiksem, on mängul väga lahe ja kokkuhoidev kogukond. Counter-Strike’i ja League of Legendsi turniiridel on kohal paljud kohalikele e-spordi fännidele tuntud nimed, kelle heitlusi tasub kindlasti koha peal jälgida.

Ürituse lisainfo on saadaval PIXO Festi kodulehel.