Lappi reedene võistluspäev lõppes käigukasti purunemise tõttu, kuid enne seda hoidis soomlane rallil teist kohta. Võitlust jätkanud ralliässa tabasid uued probleemid aga järgnevatel päevadel. Kui laupäeval lõhkus soomlane rehvi, siis ralli viimasel päeval purunes Hyundai masinal veovõll.

„Kogu ralli läks allamäge. Ainus positiivne asi oli kiirus. Mu masin on küll võimekas, kuid selle töökindlusprobleemid tulevad Keenias välja nagu alati. Võib-olla on asi isegi hullem kui eelmisel aastal,“ rääkis pettunud Lappi.

Soomlane oli Keenia nädalavahetuse järel nõutu, kuna on intsidendid mehaanikutega läbi rääkinud ning tagantjärele vaadates poleks ta saanud midagi teisiti teha.

„Olen püüdnud mehaanikutelt ja inseneridel uurida, kas saaksin midagi teisiti teha. Kuid vastus on lihtne. Ma ei saa ning see on lihtsalt halb õnn, mis minuga toimus,“ sedastas Lappi.

Soomlane lisas: „Loomulikult olen ma pettunud. Keenia ralli on eriline võistlus, kuid nüüd sai mu mõõt täis. Probleeme on olnud liiga palju.“

Lappi hoiab hoiab Keenia ralli järel MM-sarjas 23 silmaga kaheksandat kohta. Liidrikohta hoidvast Thierry Neuville´ist jääb ta maha 44 punktiga.