Tänaku jaoks lõppes Keenia ralli reedene võistluspäev kuuendal kiiruskatsel, kus ta sõitis otsa kurvis olnud kivile. Kuigi Eesti ekipaaž üritas võistlemist jätkata, polnud see masina seisukorra tõttu võimalik.

Palsamit hingele pakkus Tänakule pühapäev, kus ta teenis kiireima mehena seitse silma. Lisaks pistis eestlane taskusse punktikatse teise koha eest neli ja laupäevase võistluspäeva järel ühe punkti. Rahuldust mõistagi see Tänakule ei pakkunud.

„Meie eesmärk pole kunagi maksimumi peal suruda, vaid puhta sõiduga poodiumile pürgida. Reedene katkestamine oli loomulikult masendav asjade kulg,“ tunnistas Tänak Hyundai pressiteate vahendusel. „Kuigi silmitsi tuli seista mitmete probleemidega, polnud meie mured mingil määral seotud masina töökindlusega.“

Järgmisena kihutavad ralliässad Horvaatias, kus peetakse hooaja neljas ralli 18.-21. aprillini. Tänak on Keenias nähtu põhjal lootusrikas ja tunnistas, et kiiruses on jõutud konkurentidele lähemale.

„Horvaatia on Keenia kõrval täiesti erinev ralli. Seda ei anna võrrelda ise Monte-Carloga, nii et vaatame, kuidas meil läheb. Soovime kindlasti ree peale tagasi saada. Võitlus MM-tiitli nimel on alles väga noor, kuid me peame naasma oma tavapärasesse rütmi,“ lisas Tänak.