Sotsiaalmeedias on hakanud kulutulena levima videoklipp, kus Paez koos koondisekaaslaste Gonzalo Plata ja Robert Arboleda pärast Ecuadori 2:0 võidumängu Guatemala vastu lõbusalt New Yorgi stripiklubis aega veedab. Kui Plata ja Arboleda on vanemad kui 21 eluaastat ning saavad endale säärast meelelahutust lubada, siis Paezi külastus oli vastuolus USA seadustega.

Plata ja Arboleda langesid 16-aastase koondisekaaslase stripiklubisse kaasa meelitamise tõttu kriitikarahe alla, kuid mängijad ise selles midagi halba ei näinud. „Edaspidi loen ma vabadel päevadel piiblit, sest lõbutsemine on tänapäeval patt,“ kirjutas Arbeloda oma sotsiaalmeediakontol.

Plata lisas omaltpoolt: „Neile ei meeldi miski, mida teeme. Loomulikult on lõbutsemine patt.“

Páez esindab igapäevaselt Ecuadori kõrgliigas mängivat Independiente del Valle’i, kuid juba järgmisel aastal võib teda väljakul näha Inglismaa kõrgliigas, kuna Londoni Chelsea ostis möödunud suvel tema mängijaõigused 17 miljoni naela eest. Inglismaa klubi ridadesse siirdub Paez 18-aastaselt ehk veidi enam kui aasta pärast.

Paezi pragune leivaisa ei teinud mängija stripiklubi külastusest suurt numbrit. „Ta on masenduses ning on oma vigadest teadlik. Säärased eksimused on osa inimese arengust,“ sõnas klubi direktor Santiago Morales.

Ecuadori jalgpalliliit vaatab asja aga karmimalt ning kõiki kolme mängumeest ähvardab koondisest välja viskamine. „ See on vastuolus meie väärtuste ja põhimõtetega,“ teatati pressiteates.