„Esialgu kahtlustasin mootorit või käigukasti, kuid peale paari korda gaasi andes sain aru, et probleem on propelleris,“ lausus Arand, kelle paadi propeller sai mereprügilt tabamuse ning kaks laba sellega tõsise kahjustuse. „Peale sõitu avanes ikka väga nukker vaatepilt. Üks laba oli täielikult küljest ja teises suur mõra. Võib jääda mulje, et tegemist on metallist tugeva detailiga, kuid sellistel pöörlemiskiirustel ei ole midagi ebatavalist, kui ka väiksem vees olev sodi propellerit vigastab.“

Kuna Arand sõidab Vietnami spondeeritud Team Vietnami värvides, siis oli sealses Binh Dinhi regioonis toimunud võidusõit sisuliselt tiimi koduvõistlus.

„Muidugi on tuju hetkel päris nullis, magusad punktid läksid kaduma,“ lisas eestlane. „Probleemi tekkimise hetkel käis ju võistlus kolmanda koha peale. Aga nagu öeldakse - tehnikasport, siin võib kõike juhtuda ja kahjuks tihti ka mitte endast tulenevalt. Vees hulbib kõik sugu sodi, täna olin lihtsalt mina see õnnetu, kes heinakuhjast nõela leidis.“

Sõidu võit Victory Teami esindav rootslane Erik Stark, kellele järgnesid Arandi meeskonnakaaslane Jonas Andersson ja China Ctic Teami esindav Prantsusmaa sõitja Peter Morin.

MM-sarja juhib Stark 55 punktiga, teist kohta jagavad Andersson ja Rusty Wyatt 47-ga. Arand on 25 silmaga kuues, järgmine võistlus peetakse juuni keskpaigas Itaalias.