Tänaku Hyundai töötas korralikult alles päeva viimastel katsetel, enne seda tõrkus näiteks kapott, raadioside ja kabiini tungis tolm.

„Mul ei olnud tegelikult mahti isegi meie aegu jälgida, sest kogu aeg nii-nii palju teha olnud. Millegipärast oli kogu aeg midagi viga. Proovisime lihtsalt hoolitseda, et auto töötaks,“ rääkis Tänak pärast rallipäeva lõppu hooldusalas.

Eesti ekipaaž langes kõrgest mängust reede pärastlõunal, mil Tänak sõitis otsa suurele kivile ja pidi seisma jääma.

„See on Safari ralli. Pole üllatus, et asju juhtub. Meil ei ole muud võimalust kui püsida motiveerituna, sest tiimi inimesed on pannud kõvasti energiat sellese, et meid siia kohale tuua. See, mis juhtus eile, polnud suurepärane, aga proovime edasi pingutada,“ märkis Tänak.

Kümnenda koha eest teenis Tänak ühe punkti. Tal oli kahju, et ei suutnud mööduda 60-aastasest Jourdan Serderidisest (M-Sport), kes jäi tema ette vaid 1,7 sekundiga. See oleks toonud ühe lisapunkti. Pühapäeval on laual maksimaalselt 12 punkti. Sarnaselt tänasele pole Tänaku stardipositsioon ideaalne.

„Raske öelda, mida homme suudame. Tuleb jälle teistsugune päev. Oleks väga vajalik punkte võtta. Püüdsime ka täna kõvasti, aga lõpuks jäi ikkagi üks sekund puudu,“ tõdes ta.

Pühapäeval on kavas kuus katset, millest esimene algab kell 7.02.