Kuigi start oli nii Arandil kui tema meeskonnakaaslasel Jonas Anderssonil veidi rabe ning kõige paremini sai minema kolmandalt kohalt alustanud poolakas Bartek Marszalek, siis lõpuks vormistasid Team Vietnami sõitjad Andersson ja Arand kaksikvõidu.

Kui esikoha saatus oli põhimõtteliselt juba võistluse alguses selge, siis teisele ja kolmandale kohale hakkasid heitlema Arand ja Marszalek. Poolakas suutis poole võistlusmaa peal saavutada kolmesekundilise edu, kuid Stefan kogus tasapisi kiirust ja hakkas vahet vähendama. Lõpuks sai poolakale saatuslikuks tehnika, kui kolm ringi enne lõppu ei allunud paat Marszaleki korraldustele ja Arand pääses mööda.

Nii hõivasid sprindisõidu esimesed kolm kohta Andersson, Arand ja soomlane Sami Selio. Parima stardi teinud Marszalek pidi lõpuks leppima viienda kohaga.

Sõidu järgselt küsiti Anderssonilt, kuidas ta eestlase senise esitusega rahul on: „Uskumatu, Stefanil oleks nagu 10 aastat F1 kogemust, kui tegelikkuses on see tema teine võistlus nende paatidega. Ma olen väga õnnelik, et meie koostöö on eduka alguse saanud.“

Stefani enda kommentaar: „F2 paadist F1 omasse tulek on suur samm. Kindlasti ei ole ma oludega veel 100% kohanenud ja paat sõidaks kiiremini, kui mina selle potentsiaali ära suudaks kasutada. Arenemisruumi on ning iga ring F1-s tõstab enesekindlust.“

Kvalifikatsiooni põhjal jagati sõitjad kahte sprindisõitu ning enne eestlase sõitu toimunud esimese sprindi parimad olid rootslane Erik Stark ja Kanada sõitja Rusty Wyatt. Nemad on ka üldtabelis Arandi ning Anderssoni suurimad konkurendid.

Homsele põhisõidule stardib Arand kolmandalt kohalt.

„Start saab olema väga tähtis. Minu ees on kaks väga kogenud sõitjat Erik (Stark) ning Jonas (Andersson) ja kohe kõrval esimese etapi võitnud, selle aasta teine rookie Rusty (Wyatt). Nendega võitlus ei ole lihtne, edu annaks sisse just hea start,“ sõnas Arand.

Hetke üldseis: