Pärast FaZe Clani rabedaid esitusi turniiri alagrupimängudes sattus maailma edetabeli esimene meeskond vastamisi pingereas teisel kohal paikneva Team Spiriti vastu. Sel aastal polnud FaZe Vene meeskonna vastu veel suutnud võtta ühtegi võitu ja kaotasid Spiritile ka aasta esimese suurturniiri finaalis. Revanši võtmine sai positiivse alguse, kui FaZe suutis esimeses mängus võtta veenva 13:7 võidu. Teine mäng pakkus juba palju rohkem närvikõdi ning kahe lisaaja järel viis Spirit 19:16 võiduga mängu otsustavale kaardile. FaZe oli viimase mängu jätnud Vertigole, mille meeskond muidu alati vetostab. Kooli kodumeeskond alustas mängu hästi ning viis kohtumise seisul 12:5 otsustava punktini, kuid südikalt mänginud venelased tulid tagasi seisule 12:12 ning mängu pidi otsustama järjekordne lisaaeg, misjärel võttis FaZe 16:14 võidu ning astus suure sammu maailmameistritiitli ja 500 000 dollarilise peaauhinna suunas.

Tipphetkel 1.1 miljonit vaatajat kogunud kohtumisele eelnes esimene veerandfinaal maailma kolmanda meeskonna Vitality ja seitsmendal real paikneva Cloud9 vahel. Sarnaselt FaZe’ile alagrupimängudes vaevelnud Vitality näitas möödunud nädalaga võrreldes palju paremat mängu ning võttis veenva 2:0 (13:8, 13:2) võidu. Vitality võit tähendab, et Robin Kool ja FaZe Clan peavad turniiri finaalpääsme teenimiseks alistama mõlemad maailma esikolmiku meeskonnad.

FaZe’ui ja Vitality vaheline poolfinaal algab laupäeval kell 18.00. Sellele järgneva teise poolfinaali koosseis selgub täna, kui kell 18.00 lähevad vastamisi Eternal Fire ja Natus Vincere, millele järgneb lahing G2 ja MOUZi vahel.