Kui reede hommiku kolmel esimesel katsel vajutas põhjad valitsev maailmameister Kalle Rovanperä, siis Ott Tänak kaotas neljanda kiiruskatse järel soomlasele 16,8 sekundiga. Reede lõunal oli ta etapi kokkuvõttes tiimikaaslase Esapekka Lappi järel kolmas.

„Tegelikult oli meie esimene ring üsna hea ja polnud ühtegi draamat. Päris ideaalselt head klappi masinaga ei saanud, aga läbimised olid puhtad ja probleeme polnud, mis on peamine“ rääkis Tänak Keenia hoolduspargis meediale.

„Meie õnn on see, et meie ees on paar masinat ja tee läheb iga läbija järel paremaks. Eesmärk oli vältida muresid ja alustada rallit hästi,“ lisas 36-aastane eestlane. „Praegu on raske öelda, kui keerulised on tingimused teisel läbimisel. Esimesel läbimisel oli paar keerulist hüpet, aga üldiselt olid olud head.“

Kolmes Hyundai mehest oli kõige õnnetum hommikupoolik Thierry Neuville’il, kes lõhkus kolmandal kiiruskatsel rehvi. Belglane kaotas sellega tsipa aega ning lõunaks hoidis MM-sarja üldliider kuuendat kohta.

„Kaotasime sellega 6-7 sekundit ja järgmisel katsel tuli masinasse tolmu. Aga jäime ellu ja tegelikult oli asi kardetust parem. Tegime, mida suutsime,“ muljetas Neuville. „Tõenäoliselt on tee järgmisel läbimisel karmimas seisus. Aga eks näis, kas tuleb vihma, mis annaks rallile särtsu juurde.“