Eesti rahvusmeeskond tunnistas märtsikuises EM-valiksarja sõelmängus Poola 5:1 paremust. Sellele järgnes 1:2 kaotus Helsingi Olümpiastaadionil Soomele. Kui aasta lõpus otsustas jalgpalliliit peatreener Häberliga lepingut pikendada, siis nüüd tunnistas Pohlak, et tunneb Eesti koondise viimaste esituste tõttu suuremat muret kui tavaliselt.

„Muidugi teeb pikk võiduta seeria murelikuks, kusjuures alates sügisest on helgemaid hetki olnud pigem üksikuid. Ütleksin, et septembrialguse kodumäng Rootsi vastu (Eesti kaotas 0:5 - toim) lõi koondise tasakaalust välja ja me kaotasime oma mängulised põhimõtted,“ rääkis Pohlak Soccernetile.

Samuti mõistab Pohlak, et kesiste tulemuste taustal kasvab nii meedia kui avalikkuse surve. „Jah, mõistame survet ja peame sellist tähelepanu jalgpallikoondisele tähtsaks ning tänapäevaselt tavapäraseks. Survega toimetulemine ei ole probleem – otsuseid tuleb teha ikkagi pädevuse ja tegeliku olukorra hindamise pinnalt, mitte surve mõjul, kuulates asjaga seotud osaliste ning osapoolte arvamusi ja hoiakuid,“ jätkas ta.

Eesti jalgpallikoondise järgmiseks peatreeneriks saab suure tõenäosusega praegu abitreeneri rollis olev Jürgen Henn. Pohlak andis selle kohta intervjuus Soccernetile ka otseses viite, kuid ei osanud öelda, millal muudatus võiks aset leida. „Mis Thomasesse puutub, siis tema leping kestab aasta lõpuni ja peame hindama, millal võiks olla optimaalne hetk anda juhendamine üle järglasele,“ sõnas ta.