Heitlus käis mees mehe vastu sõelmängude formaadis, mis tähendas, et iga paari võitja pääses edasi järgmisesse ringi, kaotaja aga langes edasisest konkurentsist välja. Turniir algas kahe avapäevaga, mille jooksul selgitati välja need neli, kes jätkasid finaalpäeval tiitliheitlust.

Avapäevade kõige pingelisemad duellid peeti kaheksandikfinaalis Robin Valtingu ja Siim Silver Salumaa ning veerandfinaalis Rikard Relanderi ja Henri Käsperi vahel. Mõlemad vastasseisud vältasid üle kahe tunni ja lõppesid alles siis, kui pimepanused ulatusid viiendikuni keskmisest punktisummast.

Ülemisest tabelipoolest pääsesid poolfinaali Rikard Relander ja Martin Piik, alumisest Georgi Abuladze ning Siim Suviste. Esimese poolfinaali alguses oli domineerivamaks pooleks Relander, kuid Piigil õnnestus seis võrdsustada ja duelli lõppfaasis agressiivse mänguga kaalukauss enda kasuks kallutada. Teist poolfinaali dikteeris seevastu kindlalt Suviste, kes ei jätnud mängu järel küll mainimata, et ka tema kaardijooks oli erakordselt hea.

Finaalis olid omad võimalused mõlemal ja otsustavaks kujunes jaotus, kus nii Piik kui ka Suviste panid kõik oma punktid mängu enne ühiste kaartide avamist. Kuigi Piik juhtis selgelt üheksate paariga ässa ja kahe vastu, avati lauas talle saatuslik äss. Piigil jäi küll natuke punkte alles, kuid paraku ei õnnestunud tal sellega enam mängu tagasi tulla.

Suviste tuli Eesti meistriks esmakordselt. Võiduga kaasnes 2500 eurot auhinnaraha, teiseks tulnud Piik teenis 1476 ning kolmandat kohta jaganud Abuladze ja Relander võitsid kumbki 850 eurot. Veerandfinaalides kaotanud pidid seevastu leppima 400-eurose preemiaga.

2010. aasta märtsis asutatud ja Rahvusvahelise Võistluspokkeri Föderatsiooni (IMPF) liikmete hulka kuuluv enam kui 500 liikmega ETPF ühendab nii üle Eesti tegutsevaid ametlikke pokkeriklubisid kui ka eraisikutest pokkerisõpru. ETPF viib läbi live- ja online-pokkeri Eesti meistrivõistlusi, korraldab aasta parimate valimist, klubide karikavõistlust ning mitmesuguseid meelelahutuslikke üritusi. ETPF-i tegevust toetavad Chesterfield Poker Club, Optibet, Unibet, Coolbet, Win TV ning Jokker.ee.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid