Auhind antakse välja erakordsete teenete eest tennisemaastikul. Kontaveit jõudis karjääri jooksul WTA edetabelis teisele kohale ja võitis kuus WTA turniiri üksikmängutiitlit, enne kui 2023. aastal profikarjäärist loobus. Ta näitas suurepäraseid tulemusi ka juuniorina.

Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hindi sõnul on Kontaveit ennast näidanud ka väga inspireeriva avaliku elu tegelasena, kelle sportlikud tulemused ja meeldiv suhtlusstiil on märkimisväärselt tõstnud tennise populaarsust Eestis. „Anett on Eestit korduvalt esindanud rahvusvahelistel koondiseüritustel, ta on olnud alaliidu suhtes väga toetav ja populaarne tennisesõprade seas,“ ütles Hint.

Teisteks tunnustuse saajateks olid Ferdinand Sulo Albaaniast, Samvel Grigoryan Armeeniast, George Vassiliades Küproselt, Kristie Boogert Hollandist ja Viktoriia Shuvaynikova Ukrainast.

Estlastest on varem selle tunnustuse saanud Toomas Leius 2013., Aita Põldma 2019. ja Jürgen Zopp 2022. aastal.

Tennis Europe, mis koosneb 50 Euroopa liikmesriigist, on spordiala juhtiva organi, rahvusvahelise tenniseföderatsiooni ITF-i, suurim piirkondlik ühendus. Peakorter asub Šveitsis Baselis ning organisatsioon etendab olulist rolli tennise edendamisel Euroopas, viies ellu ITF-i delegeeritud tegevusi. Tennis Europe korraldab ka erinevaid võistlusi ja sündmusi ITF-ist sõltumatult, nagu näiteks Euroopa tennisemeistrivõistlusi.