Põnevust jagus juba turniiri esimeses ringis, kus Padelstar mängija Ronan Vahtras ja Padel+ akadeemia mängija Jan Alex Alla kaotsid avaseti seisuga 4:6 Allar Õunapuu ja Norman Madibergi vastu.

Teises setis pöörasid Alla/Vahtras mängu enda kasuks ning alistasid vastased seisuga 4:6, 6:1, 6:3. Teises esimese ringi mängus alistasid Padel+ mängija Siim Tuus ja Padel+ hispaanlasest treener Arnau Vidal Moró ülimalt tasavägises mängus Padelikliiniku mängija Henrik Raagi ja Markus Kerneri. Mäng, mis kahes setis jõudis tie-breakini, võideti lõpuks seisuga 6:4, 6:7(5), 7:6(3).

Kolmandas esimese ringi mängus alistasid Padel+ akadeemia mängija Henrik Kosemaa ja Padel+ mängija Ken Leinus seisuga 6:3, 6:0 Padel+ akadeemia mängijad Villem Jehe ja Robin Kilpi ning sellega selgusid kõik veerandfinalistid.

Veerandfinaalis alistasid Soome esipaar Pyry Hyrkkonen ja Max Sjövall Padel+ akadeemia mängijad Robin Helmi ja Morten Ritslaiu seisuga 6:3, 6:1 ning tagasid sellega endale poolfinaalikoha. Soomlastele läks veel üks poolfinaalikoht, kui Juuso Tapanainen ja Axel Waris võitsid Vahtras/Alla paari seisuga 6:4, 6:3.

Ka Eesti esipaar, Padelstar mängija Oskar Hakonen ja Padelsquare mängija Erko Nigula mängisid ennast poolfinaali seisuga 6:0, 6:2 Kosemaa/Leinuse üle. Kõige pikemalt hoidis pealtvaatajaid keskuses veerandfinaal Padelstar’i mängija Marcus Kevin Rõuk/Vegerd Veskimägi ja Tuus/Vidal vahel. Esimese seti võitsid Rõuk/Veskimägi seisuga 6:3, kuid tasavägise teise seti pöörasid Tuus/Vidal enda kasuks, võites tie-breakis 7:4. Kolmanda seti 4:1 Rõuk/Veskimägu eduseisult, võideti lõpuks ka mäng 6:3, 6:7(4), 6:4.

Poolfinaalides võitsid ning Waris/Tapanainen tulemusega 3:6, 6:3, 6:4 Hakonen/Nigulat ja Hyrkkönen/Sjövall tulemusega 6:2, 6:2 Veskimägi/Rõuku.

Ligi kaks tundi kestnud finaalis alistasid Waris/Tapanainen skooriga 7:6, 6:3, 6:2 Hyrkkönen/Sjövalli. Kolmas koht läks Hakonen/Nigulale, kes olid tulemusega 6:3, 3:6, 6:1 üle paarist Veskimägi/Rõuk.

Enne turniiri:

„Padel on Eestis viimaste aastate jooksul suurt populaarsust kogunud ning on viimane aeg siin üks korralik rahvusvaheline turniir maha pidada,“ sõnas ürituse tutvustuseks Padel Arenas kompleksi kaasasutaja Ivar Maripuu.

Kutsete alusel pääsevad Coolbet Padel Cup’ile Eesti, Läti, Leedu ja Soome parimad mängijad, kes lähevad 2024. aasta jooksul vastamisi kolmel osavõistlusel ning detsembris toimuvas võistlussarja finaalis Coolbet Padel Cup Mastersil.

Sel nädalavahetusel toimuvast esimesest turniirist võtab kokku osa 16 paari, kelle seas on muuhulgas Eesti meeste esinumbrid Oskar Hakonen ja Erko Nigula ning Soome meeste edetabeli tippu kuuluvad Max Sjövall ja Pyry Hyrkkönen.

„Mängijate kutsumisel lähtusime eelkõige sellest, et turniiri tase oleks võimalikult kõrge. Tulevikus võib riikide nimekirja veelgi laiendada, kuid esimesel aastal seadsime fookuse Eesti ja naaberriikide parimate kokku toomisele. Sellega tahame näidata Eesti aina kasvavale padeli harrastajate kogukonnale, et ka meie regioonis mängitakse kõrgetasemelist ning ülimalt vaatemängulist padelit,“ märkis teine Padel Arenas kaasasutaja Ingmar Roos.

Tegemist on suurima auhinnafondiga padeliturniiriga, mida on Eestis tehtud. Iga osavõistluse võitjapaar viib koju rahalise preemia suuruses 1000 eurot ja finaalturniiri Coolbet Padel Cup Mastersi võitjale on välja panfud auhinnaraha 2000 eurot. Mastersi teine ja kolmas koht saavad vastavalt 1200 ja 600 eurot.

Selle nädala üritus pealtvaatajatele mõlemal päeval tasuta. Turniir toimub Padel Arenases aadressil Akadeemia tee 45. Laupäeval, 30. märtsil toimuvaid poolfinaale, kolmanda koha mängu ja turniiri finaali on võimalik jälgida ka otseülekande vahendusel Delfi Spordist.

Ülekannet näevad vaid Delfi Kogupaketi tellijad. Tellimuse saab vormistada käesoleva artikli all.

Delfi Kogupakett on mõeldud eraisikule, kel on võimalus ühe kuutasu eest jagada oma lugemisõigust kuni 2 sõbraga.

Lugemisõiguse aktiveerimiseks on vajalik e-posti aadress.

Tutvumishind 1,00 € esimene kuu

Teisest kuust 5,99 €

Viiendast kuust täishind 10,99 € kuus