Tänak oli hetkel, mil sõitjad on kaks korda 5,40 km pika testikatse läbinud, kuues. Kolmanda läbimisega kerkis ta viiendaks. Ta kaotab hetkel kiireima ajaga Kalle Rovanperäle (3.32,1) kahe sekundiga.

Eestlane märkis testikatse ajal ajakirjanikele antud intervjuus, et Keenia ralli on olemuselt rallikalendri üks unikaalsemaid. „Nii nagu Monte Carlo on eriline, on seda ka Keenia,“ sõnas ta. „See on kõva vastupidavusralli. Pikkuse poolest on ta sarnane teistega, aga kõik muu erineb. See on paras väljakutse.“

Pärast MM-sarja naasmist on Keenia rallit peetud jaanipühade ajal. Tänavusest aastast toimub Safari MM-ralli taas märtsis, mil seda ka paarkümmend aastat tagasi korraldati.

„Ilm paistab siin praegu üsna sarnane. Päeva esimene pool on tavaliselt üsna kuiv, teises pooles võib tulla paduvihma ja äikesetorme,“ kirjeldas Hyundai sõitja olusid.

„See ei ole ralli, kus loeb ainult võimsus. Sellele ei saa liiga enesekindlalt vastu minna,“ vaatas Tänak eesootavale rallile otsa. „Teatud kiirust on muidugi vaja, aga kõige olulisem on leida koht, kus oled enesekindel. Nii tuleb jätkata ja tähtis on probleeme vältida.“

Saarlane kiitis Kasarani publikukatset, millega neljapäeval ralli algab. „Rada ise on päris lõbus ja kiire. Seal on üsna palju erinevaid elemente,“ sõnas ta.

Keenia ralli lõpetab 10,53 km pikkune Hell’s Gate’i punktikatse. „Esimene läbimine pole kõige karmim, aga tee on üsna pehme. Teisel läbimisel lähevad tingimused päris hulluks. Üleüldiselt on see üsna kiire katse,“ lisas Tänak.