Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) poolt Chesterfield Poker Club’is korraldatud 250-eurose sisseostuga turniir vältas kaks päeva ning meelitas osalema 50 võistlejat, kellest pooled kasutasid ka re-entry võimalust. Auhinnafondi kogunes 16 031 eurot, millest sai osa üheksa parimat.

Avapäeva lõpetas võimsa liidrina Allan Arjut, kelle käes olid umbes pooled kõikidest punktidest. Et ka teine päev kergeks jalutuskäiguks kujuneb, ei oodanud siiski keegi, sest mänguruumi oli piisavalt ning finaali koosseis ühtlaselt tugev. Esmalt tõusis Arjuti kannule kuuekordne Eesti meister Meelis Ahman, seejärel rebis Kristjan Abakanov aga mõlemast ette.

Turniiri lõpetas jaotus, kus osalesid kõik eelpoolt nimetatud mängijad. Lauas avatud viimane ühine kaart andis Abakanovile parima võimaliku masti ning kuna tema punktisumma oli jaotuse eel konkurentidest suurem, tagas see talle ka turniirivõidu ning 5035-eurose auhinnaraha. Kuni viimase kaardini juhtinud Ahman tuli teiseks (3220 eurot), Arjutile kuulus aga kolmas koht (2275 eurot).

Abakanov võitis oma esimese Eesti meistritiitli juba 2011. aastal EMV võistkondlikul turniiril ning oli 2016. aastal parim online-pokkeri Eesti meistrivõistlustel (OPEM) Razz-mänguformaadis. Mitmekülgne pokkerimängija on ka tema vend Andres, kes saavutas kõnealusel Pot Limit Omaha 6-max turniiril neljanda koha.

„Turniiri tase oli väga tugev, sest ega juhuslikud harrastajad Omahat ju tavaliselt ei mängi. Alustasin üsna krobeliselt ning mängisin suurema osa turniirist keskmise või sellest väiksema punktisummaga, kuid päris lõpus pidasid kaardid väga hästi,“ kommenteeris värske tšempion. „Enim peavalu valmistas mulle Ahman, kuid ma suutsin ta suure bluffi kinni püüda. Arjutil oli lõpus lihtsalt halb kaardijooks ning vennal ei vedanud põhjusel, et ta mängis samaaegselt ka rahvaturniiri finaali ning pidi kahe laua vahel jooksma,“ lisas Abakanov.

2010. aasta märtsis asutatud ning Rahvusvahelise Võistluspokkeri Föderatsiooni (IMPF) liikmete hulka kuuluv enam kui 500 liikmega ETPF ühendab nii üle Eesti tegutsevaid ametlikke pokkeriklubisid kui eraisikutest pokkerisõpru. ETPF viib läbi live- ja online-pokkeri Eesti meistrivõistlusi, korraldab aasta parimate valimist, klubide karikavõistlust ning mitmesuguseid meelelahutuslikke üritusi. ETPF-i tegevust toetavad Chesterfield Poker Club, Optibet, Unibet, Coolbet, Win TV ning Jokker.ee.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid