„Turniiripokker on päris liberaalne ala, kus kinnised rahvuslikud meistrivõistlused on pigem erand kui reegel. Eesti meistrivõistlustest tohivad siiski juba aastaid osa võtta vaid Eesti kodanikud, aga ka teised Eesti alalised elanikud või e-residendid, kes on siinse pokkeriföderatsiooni liikmed,“ selgitas enam kui 500 aktiivse liikmega Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni juhatuse liige Carmen-Elina Vist, kuidas sai Eesti meistritiitlile võistelda prantslane. Küll aga täpsustas Vist, et arusaadavatel põhjustel ei laiene viimased kaks aastat osalusõigus Eestis alaliselt elavatele Venemaa ja Valgevene kodanikele.

Värske tšempion elab ja töötab Eestis juba viis aastat ning avastaski pokkerimängu just siin. „Ma armastan pokkerit, kuid kahjuks saan seda mängida suhteliselt harva,“ tunnistas Lorre. „Kuna Rahvaturniir oligi minu elu esimene suurem pokkerivõistlus, valmistas võit mulle suure üllatuse. Nii tulemuse kui enda mänguga olen mõistagi enam kui rahul,“ lisas prantslane rõõmsalt.

Eeskätt hobimängijatele mõeldud 100-eurose sisseostuga Rahvaturniir mängiti No Limit Holdem Mystery Bounty formaadis ning selle eelvoorud toimusid nii Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Rakveres kui ka Coolbeti pokkeritoas. Kuna igal mängijal oli lubatud soovi korral osaleda ka kahes või enamas eelvoorus, tehti neis ühtekokku 669 sisseostu ning auhinnafondi kogunes 58 155 eurot.

Laupäeval Chesterfield Poker Club’is toimunud finaali jõudis 70 parimat, kes kõik tagasid endale ka rahalise võidu. Auhinnafond jagunes üldiste auhindade ning vastasmängijate elimineerimise eest saadavate pearahade vahel, mille täpsed summad selgusid juhuse teel. Suurima pearaha (5000 eurot) õngitses loosikastist finaalpäeva liidrina alustanud, kuid kokkuvõttes 13. kohaga lõpetanud Toomas Orm.

Finaallauda pääses suurima punktisummaga mullu Tallinnas WSOP Circuit meistrisõrmuse võitnud Kaur Ajamaa, keda jälitasid 2023. aasta online-pokkeri Eesti meistrivõistluste (OPEM) põhiturniiri tšempion Jaanus Kippel ning viiekordne Eesti meister Kert Hallik. Tulevane võitja Lorre alustas otsustavat heitlust viiendalt kohalt, kuid turniiri lõppfaasis sujus just tema mäng kõige paremini.

Kolme parima mängija vahel sõlmitud kokkuleppe alusel teenis Lorre 5000, teiseks tulnud Hallik ning kolmanda koha saavutanud Ajamaa aga kumbki 4452 eurot auhinnaraha. Neljandaks tuli Kippel, viiendaks nimekas naismängija Siiri Saar ning kuuendaks samaaegselt Rahvaturniirile ka Pot Limit Omaha 6-max finaalis võistelnud Andres Abakanov.

Lorre näol ei olnud tegemist esimese Prantsusmaa kodanikuga, kes tulnud Eesti pokkerimeistriks. 2010. aastal võitis Lorre kaasmaalane Anthony Barrau-Borde koguni kaks OPEM turniiri ning krooniti tagatipuks ka meistrivõistluste aasta mängijaks.

2010. aasta märtsis asutatud ning Rahvusvahelise Võistluspokkeri Föderatsiooni (IMPF) liikmete hulka kuuluv enam kui 600 liikmega ETPF ühendab nii üle Eesti tegutsevaid ametlikke pokkeriklubisid kui eraisikutest pokkerisõpru. ETPF viib läbi live- ja online-pokkeri Eesti meistrivõistlusi, korraldab aasta parimate valimist, klubide karikavõistlust ning mitmesuguseid meelelahutuslikke üritusi. ETPF-i tegevust toetavad Optibet, Coolbet, Unibet, Win TV ja Jokker.ee.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid