Hayden Paddon võttis mullu EM-sarjas 163 punktiga kindla võidu, sest hooaja lõpuks edestas ta lätlast Mārtiņš Sesksi 29 ja norralast Mads Østbergi 48 silmaga. Tänavu on ERC-kalender saanud mõneti uue näo, näiteks juulis võetakse mõõtu Delfi Rally Estonial.

Uus-Meremaa äss kinnitas sel nädalal, et ta kavatseb mullust esikohta kaitsta ja ka tänavu näeb teda Euroopa teedel. „Oleme töötanud kõvasti selle kallal, et uuel hooajal ERC-sarjas kaasa lüüa. Ma olen väga õnnelik, et BRC Racingu, Hyundai Motorspordi, Hyundai Uus-Meremaa ja Pirelli tugi annab meile võimaluse tiitlit kaitsta,“ selgitas taas Hyundai i20 Rally2 masina rooli istuv 36-aastane Paddon.

„Tahame kaardilugejaga näidata konkurentidele tagatulesid ja ootame karmi heitlust, kuid üritame näidata nüüd meile juba tuttavatel rallidel paremat kiirust,“ jätkas Paddon, kes mullu kindlustas esikoha stabiilsusega. Uusmeremaalane võitis Portugalis toimunud avaetapi, viiel järgmisel rallil jäi ta esikohata, aga oli alati poodiumil.

Tänavu kalendris olevatest etappidest polnud mullu kavas Eesti, Ceredigioni ega Sileesia ralli, kaasa ei löönud Paddon ka Ungaris. „Kalendris olevast kaheksast rallist neli on meile eelmisest aastat tuttavad. Ülejäänud on meie jaoks uued, sealjuures suurem osa neist on asfaldirallid. Oleme selleks väljakutseks valmis, sest viimastel aastatel töötasime selle kallal, et oleksime asfaldil sama kiired nagu kruusal,“ lisas ta. „Sellest tuleb põnev aasta!“

2024. aasta EM-sarja kalender

12.-14. aprill, Ungari ralli, kruus
2.-4. mai, Kanaari saarte ralli, asfalt
13.-15. juuni, Skandinaavia ralli, Rootsi, kruus
5.-7. juuli, Delfi Rally Estonia, Eesti, kruus
26.-28. juuli, Rooma ralli, Itaalia, asfalt
16.-18. august, Tšehhi ralli, asfalt
30. august–1. september, Ceredigioni ralli, Wales, asfalt
11. - 13. oktoober, Sileesia ralli, Poola, asfalt