„Vastuseks Islamiriigi rünnakule ja ähvardustele ka meie riigi vastu, oleme otsustanud tõsta terrorismiohu taseme kõige kõrgemale tasemele,“ kirjutas Prantsusmaa peaminister Gabriel Attal sotsiaalmeedias.

Nädalavahetusel tungisid terroristid Moskva äärelinna kontserdimajja, kus hukkus 137 kontserdile kogunenud inimest. Rünnaku ees võttis vastutuse üks ISIS-e aru. Ent 26. juulil algavad Pariisis 33. suveolümpiamängud ning prantslased kardavad, et see võib olla terroristide üks järgmistest sihtmärkidest. Moskva rünnaku järel kogunes Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macroni vedamisel julgeolekunõukogu, kus otsustati riigis mobiliseerida sõdureid ning tugevdada valvet avalikes kohtades.

Rünnaku võttis omaks ISIS-e Kesk-Aasia haru. „ISIS on ähvardanud ka Prantsusmaad ja mitmed nende planeeritud rünnakud on Euroopas nurjatud, sealhulgas Saksamaal ja Prantsusmaal,“ teatas olümpiat võõrustava riigi peaministri büroo.

Olümpiamängude turvalisuse küsimused on pikalt olnud prantslaste laual. Näiteks esialgu planeerisid nad suurvõistluse avatseremoonia teha miljoni pealtvaataja ees, aga turvalisuse kaalutlustel tõmmati nii uljad plaanid maha. Väidetavalt on olümpiamängudel igal päeval ametis umbes 40 000 turvatöötajat.