34-aastane Ricciardo pole tänavu punktiarvet avanud, sest sõidetud kolmel etapil on piloot saanud 13., 16. ja 12. koha. Samal ajal temast 11 aastat noorem Yuki Tsunoda avas lõppenud nädalavahetusel Austraalia GP seitsmenda kohaga punktiarve.

NZ Herald ajalehe sõnul esitas Red Bulli motospordinõunik Helmut Marko peale järjekordset ebaõnnestunud nädalavahetust Daniel Ricciardole ultimaatumi, et järgmisel kahel etapil peab kogenud Austraalia piloot oma esitusi parandama.

Järgmised kaks etappi sõidetakse Jaapanis ja Hiinas. Kui Ricciardo on sealgi kahvatu, siis Red Bulli süsteemis on ootelehelt võtta praegu Red Bulli testisõitjana tegutsev Uus-Meremaa võidusõitja Liam Lawson. 22-aastane Lawson startis mullu AlphaTauri meeskonnas viiel GP-l, parimal juhul sai ta Singapuris üheksanda koha.

„Loomulikult sooviksin, et nädalavahetus oleks läinud paremini,“ võttis Ricciardo Austraalia etapi kokku. „Hooaja esimesed kolm võistlust pole kindlasti läinud kuigi hästi ja selle hooaja ettevalmistuse pealt oodanuks enamat. Aga see pole koht, kus hakata rabistama, vaid pean püsima soovitud kursil.“

Ricciardo jutust kõlast siiski kerget nõutust. „Eks jätkan kaevamist. Auto pole eelmise aastaga võrreldes tegelikult muutunud. Ilmselgelt sai see mõned uuendused, kuid see käitub üsna sarnaselt. Asi pole selles, et masin uuenduste järel sobib Yukile ja mulle ei sobi, vähemalt mina ei näe seda nii. Usun, et saame jalad alla. Lootsin, et see juhtub sel nädalavahetusel, aga võib-olla järgmisel. Ja kui järgmisel see ei õnnestu, siis ülejärgmisel,“ lisas ta.

Ricciardo tulevikku lahati ka saates „Ringiga ees“.

1x
00:00