Kui raskel Safari rallil võtab mõõtu kümme Rally1 autot, siis Horvaatias on neid stardijoonel kaheksa. Hyundai meeskond saadab i20’ga asfaldile võidu sõitma Ott Tänaku, Thierry Neuville’i ja Andreas Mikkelseni, mullu Horvaatias kolmandana lõpetanud Esapekka Lappil jääb tänavune etapp vahele.

Toyota värve esindavad Yarise roolis Sebastien Ogier, Takamoto Katsuta ja eelmise hooaja võitja Elfyn Evans. Rally1 autoga polegi stardis ühtegi soomlasest, sest ka valitsev maailmameister Kalle Rovanperä võtab nädalavahetuse vabaks. M-Sport on Keenias kohal lausa nelja masinaga, kuid aprillis istuvad nende Ford Puma rooli taga Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster.

Zagrebi ümbruses mõõdavad teid veel kaks Eesti sõitjat: väga konkurentsitihedas Rally2 arvestuses on Toyota Yarisega kohal Georg Linnamäe ning JWRC klassis annab Ford Fiesta Rally3-ga hagu Romet Jürgenson.

Ott Tänak ja Martin Järveoja said 2021. aastal MM-kalendrisse lisandunud Horvaatia ralli esimesel kahel hooajal i20’ga teise koha, mullu olid nad Ford Pumaga neljandad. Tänavune Horvaatia ralli võitja selgub 21. aprillil, aga enne võtavad ralliässad mõõtu sel neljapäeval algaval Keenia etapil.