Lappi teeb Keenias hooaja teise stardi, eelmise etapi Rootsis ta võitis.

Eelmisel hooajal näitas soomlane legendaarsel Safari rallil head kiirust, kuid Hyundai töökindluse probleemid sundisid ta kolmandalt kohalt katkestama.

„Muidugi on suurepärane alustada hooaega võiduga, kuid nüüd keskendume täielikult Keeniale. Peame aru saama, kus peab targalt sõitma ja kus saab piire nihutada,“ ütles Lappi, vahendab Rallit.fi.

„Eelmise aasta võistlus oli meie jaoks kibemagus. Jagasime esikohta ja olime pikalt esikolmikus, enne kui tehnilised probleemid meie ralli lõpetasid. Tahame taas olla konkurentsivõimelised, kuid vältida probleeme.“

Kui mullu sõideti Keenias suvel, siis tänavu keset vihmaperioodi. See muudab Lappi hinnangul võistluse oluliselt keerulisemaks.

„Keenia oli juba varem võistluskalendri õige ettearvamatum ralli. Nüüd on ta seda veelgi enam, kuna toimumisaeg on muutunud. Kui on märg, on sealsed teed väga porised ja autot on raskem kontrollida,“ arutles Lappi.

„Kui võtta arvesse ka seda, et teed ja loodus on seal väga erinevad, on kindlasti väga raske leida õigeid ja kõige kiiremaid sõiduradu.“

Keenia MM-rallil sõidetakse kokku 19 kiiruskatset, kilomeetreid koguneb 370. Kolmapäeval sõidetakse testikatse, võistlus algab neljapäeval publikukatsega.