Seni kolmes kohtumises meeste koondist esindanud Jürgens lahkus kokkuleppel treeneritega koduklubi juurde, viidates tervislikele põhjustele ja viimaste nädalate jooksul kuhjunud väsimusele, vahendab Eesti Jalgpalli Liit.

Meeste koondis viibib treeninglaagris Austrias, kus oldi ka enne kohtumist Poolaga. Täna toimub koondisel mängueelne treening, misjärel lennatakse Helsingisse.

Jürgens ütles pärast Eesti koondise EM-valikturniiri play-off’i 1:5 kaotust Poolale, et meie koondis mängis liiga kaitsvalt.

„See on ainult minu arvamus, aga võib-olla peaksime proovima ründavat jalgpalli mängida. Vaadake ise... me kaitsesime terve mängu, aga lasime ikka endale viis väravat lüüa. Ma ei tea, lähme proovime rünnata, äkki kaotame siis 2:7,“ sõnas Jürgens.

Ta lisas: „Alustame 2:7-ga ja võib-olla mõne aja pärast muutub meie olukord paremaks. Me ei saa niimoodi oma kastis terve mängu kaitsta. Kes sellist jalgpalli tahab vaadata? Ma ei usu, et meie fännidele see pilt meeldib. Väljakul ei juhtu mitte midagi. Kuid ma ei ole treener, need on lihtsalt minu mõtted.“

Pärast Poola mängu lahkus koondise juurest ka kaitsja Karol Mets, keda vaevab põlvevigastus. Lisaks Jürgensile ja Metsale ei tee kohtumises Soomega kaasa Ragnar Klavan, kes teatas koondisekarjääri lõpetamisest.

Soome ja Eesti maavõistlusmängu avavile kõlab Helsingi olümpiastaadionil 26. märtsil kell 19.00. Mängule saab otsepildis kaasa elada TV6 vahendusel.