Johaug teenis Norra meistrivõistlustel ülekaaluka võidu, mis andis tema tippsporti naasmise kuulujutuveskile veelgi hoogu juurde. Kui see peaks teoks saama, on kõigi eelduste kohaselt Johaugi põhieesmärk sõita välja kõrge koht järgmisel talvel toimuval Trondheimi MM-i 50 km maratonil.

Norralanna abikaasa Nils Jakob Hoff tõdes, et hetkel ei tea ilmselt Johaug ka ise, kas ta soovib end veel tippkonkurentsis proovile panna või mitte. Ta toetab kaaslase igat otsust isegi, kui see tähendab talle suuremat tööd pere üleval pidamises. Teatavasti on Johaugil ja Hoffil kodus alla aasta vanune laps.

„Ma võin vabalt lapse eest hoolitseda aasta või kaks, kuni ta tagasi tuleb,“ rääkis Hoff. „Mul pole õrna aimugi, mis otsuse ta langetada võib. Seda ei tea keegi peale tema enda. Ja kipun arvama arvan, et ka tema ei tea veel. Jääb üle vaid oodata, kuna ta pole veel otsust langetanud.“

Suur jututeema Johaugi naasmine paari igapäevaelus siiski pole: „Olen püüdnud jääda selles teemas tahaplaanile ja lasknud tal oma otsuse üle mõelda. Kui ta tahab jätkata, siis korraldame asjad nii hästi ümber kui suudame. Kui ta naasta ei plaani, on see samuti väga okei,“ lisas Hoff.