Intsident leidis aset võistluse eelviimasel ringil, kui Alonso skalpi jahtinud Russell pealnäha omavoliliselt vastu rajabarjääri kihutas. Kohtunike arvates põhjustas avarii aga Alonso, kes tegi kuuendas kurvis tavatu manöövri (sõitis liiga aeglaselt). Seega määrati pärast võistlust hispaanlasele lausa 20-sekundiline ajakaristus, mis langetas ta kuuendalt kohalt kaheksandaks.

„Tahtsin lihtsalt kuuendast kurvist maksimaalse kiirusega väljuda, et oma positsiooni kaitsta. Iga võidusõitja käituks nii ja ma ei leia, et see oleks kuidagi ohtlik olnud. See on kahetsusväärne, et kohtunikud otsustasid mind karmi, kuid ausa võidusõidu eest karistada,“ selgitas Alonso.

Eriti veidraks muudab Alonso karistuse tõik, et Russellil polnud konkurendi kohta ühtegi pretensiooni. „Ma tõesti ei tea, mis juhtus. Olin kurvi haripunktis Fernandole väga lähedal, ühtäkki kaotasin lihtsalt auto üle kontrolli ja sõitsin teelt välja,“ lausus Mercedese sõitja võistluse järel antud intervjuus.

Video Russelli avariist:

Võistluse võitis Ferrari sõitja Carlos Sainz, kes edestas tiimikaaslast Charles Leclerci ja Lando Norrist (McLaren). Hooaega kahe kaksikvõiduga alustanud Red Bull jäi sedapuhku poodiumilt välja, sest Max Verstappen katkestas ja Sergio perez piirdus kuuenda kohaga.

Delfi vormelisaade „Ringiga ees“ jõuab seekord eetrisse esmaspäeval. Küsimusi saab saata aadressile ringigaees@delfi.ee.