Laupäevase kvalifikatsiooni võitnud tiitlikaitsja Max Verstappen loovutas esimestel ringidel liidrikoha Sainzile ning oli sunnitud varsti pärast seda piduriprobleemide tõttu katkestama.

Hispaanlase võidus seejärel enam kordagi kahtlust ei tekkinud ning Ferrarile kindlustas kaksikvõidu Charles Leclerc. Kolmanda poodiumiastme hõivas McLareni sõitja Lando Norris, kes edestas tiimikaaslast Oscar Piastrit ja Sergio Perezit (Red Bull).

Kuuendana ületas finišijoone Fernando Alonso (Aston Martin), talle järgnesid Lance Stroll (Aston Martin), Yuki Tsunoda (RB) ja Haasi piloodid Nico Hülkenberg ja Kevin Magnussen.

Mercedes jäi Austraalias aga lausa nullipoisiks, sest kui Lewis Hamilton katkestas mootorivea tõttu juba sõidu algfaasis, siis Alonso skalpi jahtinud George Russell põrutas eelviimasel ringil vastu rajabarjääri ja katkestas. Hiljem määrasid kohtunikud avarii põhjustamise eest Alonsole 20-sekundilise karistuse, mis langetas kahekordse maailmameistri kaheksandaks.

MM-sarja sõitjate arvestuses on Verstappen küll veel 51 silmaga liider, kuid Leclerc jääb temast nüüd vaid nelja ja Perez viie punkti kaugusele. Saudi Araabia GP pimesoole operatsiooni tõttu vahele jätnud Sainz hoiab 40 punktiga neljandat kohta.

Konstruktorite punktitabelis on Red Bulli edu Ferrari ees samuti neli punkti. Kolmas on McLaren (55 punkti), neljas Mercedes (26 p) ja viies Aston Martin (25 p).

Delfi vormelisaade „Ringiga ees“ jõuab seekord eetrisse esmaspäeval. Küsimusi saab saata aadressile ringigaees@delfi.ee