Intsident rullus lahti Tsolovi kiirel ringil, samal ajal kui Dunne soojendas rehve. Tsolov üritas konkurendist mööduda, kuid tabas iirlase rehvi, lükates ta rajapiirdesse.

Kokkupõrge on algatanud üle maailma laia arutelu, kuna paljude arvates sõitis Tsolov meelega Dunne´ile sisse. Bulgaaria vormelipiloot sellega aga ei nõustu.

„Mul on juhtunu pärast natuke piinlik. Hakkasin temast vasakult mööda sõitma ja järsku tundsin tagumises rehvis suurt pauku. Arvan, et tegu on lihtsalt arusaamatusega. Midagi tahtliku siin küll polnud,“ analüüsis Tsolov.

Vastu rajapiiret lükatud Dunne õnnetuses viga ei saanud. Erinevalt konkurendist tunnistas iirlane viga, kuna ta võttis Tsolovi ees hoo liialt maha.

„Ma ei näinud teda enda taga ja tunnistan tagantjärele vaadates, et takistasin ta kiiret ringi. Mulle ei öeldud, et ta mu kannul on, kuid oleksin pidanud peeglitesse vaatama,“ rääkis Dunne. „Ma ei tea, kas ta ärritus seetõttu, aga mulle tundus, et ta lükkas mind vastu seina.“

Kohtunikud otsustasid Tsolovile määrata karistuse, mistõttu peab ta Austraalia GP põhisõitu alustama seitsmenda koha asemel 10. positsioonilt. Nende hinnangul põhjustas Tsolov avarii, mida oleks saanud vältida.