Tänavuseks Eesti EM-ralliks eraldas ministeerium 1,15 miljonit eurot, ülejäänud kaks miljonit on mõeldud 2025. aasta ralliks, mil Rally Estonia on taas MM-kalendris.

„Rahvusvahelised võistlused on iga riigi silmapaistvaks visiitkaardiks. Kõrgel tasemel suurvõistlused toovad Eestisse märkimisväärse hulga välisturiste, elavdades majandust ja regionaalarengut,“ ütles kultuuriminister Heidy Purga.

„Kui 2017. aastal toetas ministeerium rahvusvahelisi spordisündmusi kokku 340 000 euroga, siis 2024. aasta eelarves on selleks ette nähtud üle kuue miljoni euro. Eesti sporditipud saavad tänu sellele võimaluse võistelda kodustel radadel, kohalik publik aga elada kaasa nii meie oma talentidele kui ka rahvusvahelistele sporditähtedele,“ lisas kultuuriminister.

Soome portaal Rallit.fi kirjutab, et näiteks Soome MM-ralli ei saa riigilt rahalist toetust. Küll toetab võistlust Jyväskylä linn, mis annab igal aastal ligikaudu pool miljonit eurot.

Soome MM-ralli direktor Kai Tarkiainen ütles hiljuti, et nad ei saa kuidagi nõustuda Hyundai rallisõitja Thierry Neuville`i ettepanekuga, et Soome etapi võiks suruda kahele päevale. Tema sõnul ei jääks Soome etapp sel juhul ellu.

„Me ei saa selleks riigilt toetust ega turismiametilt suuri summasid, nagu saavad mõned teised riigid. Peame tunnistama, et publiku jõud ja rahaline toetus on see, mis meid elus hoiab. Siiani on see toiminud ja tahame võistluse hoida sellisena, et see avalikkust huvitaks,“ ütles Tarkiainen.

„Oleme ausad, me peame rallit korraldama piisavalt kaua, et meil oleks aega pileteid müüa. Rallipass peab end õigustama, mis tähendab, et võistlus kestab neli päeva,“ lisas Tarkiainen.