Tänakul on tänavusest aastast all neljas koht Monte Carlo etapilt ja 41. koht Rootsi rallilt. Ta hoiab 21 punktiga üldarvestuses viiendat kohta.

Järgmisel nädalal jagatakse MM-punkte Keenias. „Safari ralli on eriline väljakutse. Heaks tulemuseks on vaja vastupidavust, sest ilm võib olla ettearvamtu ning teed on väga karmid,“ rääkis Tänak Hyundai pressiteate vahendusel. „Seda kõike arvestades on seal võita väga raske.“

Tänak lisas, et kuigi praeguste Rally1 autodega ei saa Keenias igal pool gaas põhjas suruda, on üheks võtmesõnaks siiski masina töövõime.

Ralliks käis Hyundai Hispaanias masinat testima. „Viimasel kahel rallil on meil olnud probleeme mootori mapping’u seadetega, seega oli oluline (testida) merepinnast omajagu kõrgemal, et Keenias mugavam oleks,“ märkis ta.

„Isiklikult ei ole ma sel hooajal veel õiget hoogu sisse saanud ja häid tulemusi pole tulnud. Loodan seda muuta, sõites puhtalt ja tuues häid punkte. Ma pean tulemust tegema,“ lisas eestlane.

Keenia ralli testikatse toimub juba järgmisel kolmapäeval. Esimene kiiruskatse sõidetakse neljapäeval, suureks ralliks läheb reede hommikul.

MM-sarja liider on kahe ralli järel Thierry Neuville (48 p). Talle järgnevad Elfyn Evans (45 p), Adrien Fourmaux (29 p), Sebastien Ogier (24 p) ja Tänak (21 p).