Nimelt olid Žalgirio Arenal kohtumist vaatama tulnud 2000-3000 eestlast. „Kaunas oli taas rahvast täis ja selle eest tuleb osaliselt tunnustada külalisi Eestist,“ kirjutas Leedu Delfi. „Sinistes või Baskonia särkides Balti naabreid paistis igal pool silma ja see pole sugugi esimene kord, kui nad Kaunasesse tulevad, et Baskonia mehi Kotsarit ja Raiestet näha.“

Suure eestlaste huvi kohta uuriti mängujärgsel pressikonverentsil ka Žalgirise peatreenerilt Andrea Trinchierilt. „Ütlesin Kotsarile, et 10% piletitulust kuulub talle,“ viskas itaallane nalja.

Mängujärgne pressikonverents (Trinchieri vastus alates 16.40):

Oma hoolealuste esitusega jäi Trinchieri mõistagi rahule. „Meie jaoks oli see muljetavaldav nädal,“ viitas Trinchieri asjaolule, et teisipäeval alistati kodus ka Bologna Virtus. „Mängisime kahe tugeva vastasega ja saime kaks suurepärast võitu. Mängisime oma taseme üle, meil oli kõvasti rohkem energiat ja keskendumine oli laes. Kontroll oli meie käes kogu mängu vältel.“

Baskonia leedulasest kapten Tadas Sedekerskis tõdes, et Žalgiris vääris võitu. „See oli väga oluline kohtumine. Valmistusime selleks nii nagu tavaliselt, aga ei tulnud üldse välja. Žalgiris tõesti vääris seda võitu, nad mängisid meeskondlikult,“ rääkis ta pressikonverentsil.

Sedekerskis kiitis samuti kohale reisinud eestlasi. „Eestlased armastavad korvpalli, nad toetasid meie tiimi väga. Olin isegi üllatunud, kui kõvasti nad Kotsari esimestele punktidele kaasa elasid. Tundsin seda tuge väga hästi,“ lausus ta.

Kotsar teenis mänguaega veidi üle 12 minuti ja viskas selle ajaga seitse punkti, korjas ühe lauapalli ja jagas ühe korvisöödu. Raieste platsile ei pääsenud.

Baskonia jätkab Euroliigas 16 võidu ja 14 kaotusega üheksandal kohal, mis viiks meeskonna play-in mängudele. Otse play-off´i viiv kuues koht on Hispaania klubist kolm vooru enne põhihooaja lõppu hetkel veel kahe võidu kaugusel. Žalgiris on 13 võidu ja 18 kaotusega 15.

Baskonia võõrustab 28. märtsil Istanbuli Anadolu Efesit. Žalgiris kohtub samal päeval kodus Milano Olimpiaga.