Tasavägisel avapoolajal õnnestus kummalgi meeskonnal korra sihini jõuda: 14. minutil viis Henri Leokese söödust Eesti juhtima Egert Õunapuu, Horsensi poolelt vastas 44. minutil väravaga Søren Nørgaard. Juba 7. mänguminutil oli Eesti noormeeste kasutada ka penalti, ent kaptenipaela kandnud Nikita Mihhailovi 11-meetri karistuslöök tõrjuti.

Teisel poolajal pani Eesti oma paremuse kindlalt maksma. 47. mänguminutil taastas eduseisu keskkaitsja Hugo Palutaja, kes sai jala valgeks kauglöögist. Täpselt kümme minutit hiljem tõi 3:1 seisu tabloole vahetusest sekkunud Nikita Vassiljev, 66. ja 68. minutil olid resultatiivsed vastavalt Danil Kuraksin ja Georg Pank. 6:1 lõppseisu vormistas 78. minutil Aleksandr Šapovalov, kel oli seejuures võimalus jalg valgeks saada ka 51. minutil, ent ründaja penaltilöök tõrjuti.

Tulemusest enam väärib aga mainimist fakt, et kommunikatsioonivea tõttu Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ja treeninglaagrit korraldava Türgi agentuuri vahel pidid eestlased mängima sootuks teise vastasega. Kui algselt eeldati, et vastu tuleb Taani esiliigas mängiv Horsens, siis hiljem selgus, et mängida tuleb sootuks samanimelise võistkonnaga Taani tugevuselt seitsmendas liigas.

„U21 treeninglaagri korraldamiseks Türgis kasutas koondise mänedžer kohalikku agentuuri, mis on tavapärane selliste ettevõtmiste korraldamisel. Agentuur andis info, millest lähtus, et kohtutakse Taani tugevuselt teise liiga võistkonnaga, aga mõni päev enne mängu, kui koondise inimesed kontrollisid olukorda, tuli välja, et see võistkond peab samal päeval hoopis Taanis treeningmängu ning selgus, et tegelik vastane on mitu liigat madalamalt,“ selgitas EJL-i arendusdirektor Mihkel Uiboleht olukorda Soccernetile.

Ette tulnud äpardus oli Eesti koondiste ajaloos esmakordne. „Koostöö erinevate agentuuridega on üldiselt läinud väga hästi, on ju erinevate heade ja usaldusväärsete partnerite abil korraldatud sadu maavõistlusi ja laagreid,“ lisas Uiboleht.

Türgi treeninglaagris ootab Eesti U21 koondist ees veel üks mitteametlik maavõistlusmäng, kui 24. märtsil kell 10 minnakse vastamisi Rootsi tugevuselt kolmanda liiga meeskonna Nordic United FCga.