Kui Eesti meistritiitlite järgi on edukaimaks seitsme võiduga harrastusmängija Ermo Kosk, kelle leiab live-turniirivõitude edetabelist 15. kohal, siis talle järgnevad kuuekordne Eesti meister Meelis Ahman ning viiekordsed meistrid Henri Käsper, Kert Hallik, Marius Morel, Marko Keskel, Marko Kolk, Veiko Aava ja selles arvestuses edukaima naismängijana Catlin Müür. Allan Arjuti sõnul teevad märtsi viimased paar nädalat selles nimekirjas kindlasti korrektuure. „Pokkeri suur voorus on see, et harrastajad suudavad ülivilunud proffidele pakkuda kõva konkurentsi ja neid tihtipeale ka edestada. Nii võib igast pokkerisõbrast juba lähipäevil saada Eesti meister,“ julgustab Arjut nii pokkeriföderatsiooniga liituma kui EMV turniirikavaga tutvuma aadressil etpf.ee

Rahvusvahelistel pokkeriturniiridel on eestlastest aastate jooksul edukaim olnud nimekas pokkeriproff Markku Koplimaa, kes on auhinnarahadena teeninud ligikaudu 1 387 000 eurot (1,513,701 USA dollarit). Ühe miljoni euro piiri on viimase aasta jooksul ületanud ka staažikas harrastusmängija Henri Käsper ja Ilya Nikiforov.

„Tasub meeles pidada, et igal pokkeriturniiril osalemine maksab reeglina sadu või isegi tuhandeid dollareid ning seetõttu ei ole auhinnarahade numbrid isegi ligilähedased reaalse kasumiga,“ selgitab Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni juhatuse liige Allan Arjut ning lisab, et elukutselistest turniirimängijatest enamus teenib oma põhisissetuleku pigem internetis, kuid selle kohta viimastel aastatel usaldusväärne koondinfo kättesaadav ei ole. „Siiski teame, et näiteks maailma absoluutsesse tippu kuuluvate Ottomar Ladva ja Markkos Ladevi võidud on internetis märkimisväärselt suuremad,“ lisab Arjut.

Rahvusvaheliste turniiride tulemusi koondav andmebaasi The Hendon Mob andmetel näeb Eesti pokkerimängijate esikümme välja nii (kõik summad USA dollarites):

  1. Markku Koplimaa 1,513,701

  2. Henri Käsper 1,214,998

  3. Ilya Nikiforov 1,094,554

  4. Ottomar Ladva 870,330

  5. Ranno Sootla 822,133

  6. Madis Müür 796,591

  7. Markkos Ladev 718,790

  8. Tarmo Tammel 633,812

  9. Matthias Tikerpe 607,500

  10. Raigo Aasmaa 526,209

2010. aasta märtsis asutatud ning Rahvusvahelise Võistluspokkeri Föderatsiooni (IMPF) liikmete hulka kuuluv enam kui 500 liikmega ETPF ühendab nii üle Eesti tegutsevaid ametlikke pokkeriklubisid kui eraisikutest pokkerisõpru. ETPF viib läbi live- ja online-pokkeri Eesti meistrivõistlusi, korraldab aasta parimate valimist, klubide karikavõistlust ning mitmesuguseid meelelahutuslikke üritusi. ETPF-i tegevust toetavad Chesterfield Poker Club, Optibet, Unibet, Coolbet, Win TV ning Jokker.ee.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid